Média se zajímají o to, co budou dělat Rusnokovi exministři. O některé se postará Zeman

02.02.2014 8:50

Kde nacházejí pracovní uplatnění ministři z Rusnokovy vlády? O to, kam zamíří po ukončení vládního angažmá, se zajímala agentura Mediafax. Někteří zůstávají v politice, jiní budou pracovat v soukromém sektoru. O některé se postará Miloš Zeman.

Média se zajímají o to, co budou dělat Rusnokovi exministři. O některé se postará Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

Prezident Miloš Zeman projevil zájem o bývalého ministra obrany Vlastimila Picka. Ten se stane jeho poradcem pro bezpečnostní otázky. Agentura Mediafax uvádí, že prezident se hodlá postarat i o „svého“ premiéra Jiřího Rusnoka. „Pan prezident počítá s tím, že se Jiří Rusnok stane členem bankovní rady České národní banky," potvrzuje mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Bývalý ministr zahraničních věcí Jan Kohout by pravděpodobně mohl zůstat v resortu. Lubomír Zaorálek by totiž chtěl bývalého ministra Kohouta jako svého poradce, ten prý zvažuje, jestli nabídku přijme.  Z Ministerstva zdravotnictví odchází Martin Holcát a podle svých slov míří zpět do motolské nemocnice. Podle Mediafaxu však i on dostal podobnou nabídku jako Kohout.

Do Parlamentu i do soukromého sektoru

Nazpět do Parlamentu se vracejí bývalá ministryně spravedlnosti Marie Benešová nebo exministr životního prostředí Tomáš Podivínský.  Na radnici do Kyjova se vrací František Lukl, který šéfoval Ministerstvu pro místní rozvoj.

Někteří z ministrů se tedy vrací na svá původní pracoviště. Jiní hledají nové výzvy v soukromém sektoru. O své pracovní budoucnosti se teprve bude rozhodovat například Jiří Balvín, který působil na Ministerstvu kultury. „Chci - i když to zní jako klišé - si také trochu odpočinout. Začnu vyhodnocovat nabídky v druhé polovině února," uvedl Jiří Balvín.

reklama

autor: dkr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…