Ministrem financí může být Jan Fischer. Připustil to i Zemanův poradce

01.07.2013 19:24

Poradce prezidenta Miloše Zemana a šéf Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák v České televizi v pondělí nevyloučil, že se ministrem financí může stát Jan Fischer. Zkritizoval také Karla Schwarzenberga za to, že svým jednáním poškodil zájmy českého byznysu.

Ministrem financí může být Jan Fischer. Připustil to i Zemanův poradce
Foto: Tito Varhanov (Wikimedia Commons)
Popisek: Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák

V úvodu odmítl, že by mohl získat místo v Rusnokově vládě. „To je moje životní zásada, nejít do politiky. Když si dám zásadu, tak ji dodržím,“ řekl k tomu Hanák. Kdo obsadí resort financí, odmítl komentovat, řekl ale, že všichni oslovení jsou velmi známí. A nevyloučil, že mezi nimi figuruje jméno neúspěšného kandidáta na prezidenta Jana Fischera.

Schwarzenberg poškodil české zájmy

Vyjádřit se odmítl i k výroku Miroslava Kalouska, který prohlásil, že druhý pokus sestavit vládu může prezident svěřit Martinu Nejedlému, místopředsedovi zemanovců a jednateli české pobočky společnosti Lukoil. „Nevím, já se prostě k tomu nebudu vyjadřovat. Já mu radím jenom v ekonomice. Já se s ním o tom nebavím. Ani nechci,“ bránil se Hanák.

Za klíčovou otázku pokládá zlepšení spolupráce mezi ministerstvy zahraničí, průmyslu a dopravy v oblasti ekonomické diplomacie. Zkritizoval také ministra zahraničí v demisi Schwarzenberga za jeho výroky, které poškodily zájmy českých podnikatelů v perspektivním Ázerbájdžánu. „Nešťastná vyjádření ministra zahraničí českému byznysu nepomohla, naopak,“ dodal Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…