My vám to spočítáme. Gazdíka a další zavalila tuna stížností na církevní miliardy

09.08.2012 7:51

ParlamentníListy.cz jak první informovaly o e-mailové kampani proti církevním restitucím, která byla spuštěna na stránkách Hnutí za přímou demokracii. Prostřednictvím webového formuláře hnutí mohli lidé zaslat poslancům a senátorům dopis, ve kterém je vyzývají, aby současnou podobu zákona na podzim nepodpořili a aby vyvolali k církevním restitucím celostátní referendum.

My vám to spočítáme. Gazdíka a další zavalila tuna stížností na církevní miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

Hnutí navrhlo, aby se občané připojili ke standardizovanému e-mailu v tomto znění: Poslanci a senátoři vládní koalice, jako občan(ka) České republiky zásadně nesouhlasím se současnou podobou zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi. Vyzývám vás proto, abyste hlasovali proti jeho přijetí a rozhodnutí o církevních restitucích přenechali přímo občanům této země vyhlášením celostátního referenda o církevních restitucích.“

„Na podzim se s velkou pravděpodobností projednávání zákona vrátí do Poslanecké sněmovny, takže lidé mají dostatek času k vytvoření silného tlaku na poslance,“ řekl k tomu tehdy pro ParlamentníListy.cz mluvčí Hnutí Milan Valach.

Následně na facebooku vyzýval občany, aby přestali naříkat a začali jednat. „Ať vidí, že v příštích volbách, již na podzim, jim to spočítáme,“ burcoval. Hnutí již dříve odsoudilo vyrovnání s církvemi a podpořilo spisovatelku Lenku Procházkovou, která na vládu a kardinála Dominika Duku podala trestní oznámení.

Hnutí se již pro ParlamentníListy.cz chlubilo, že jeho akce vyvolala velký ohlas. Nyní mu dali za pravdu i sami koaliční poslanci, kteří si pro server Aktuálně.cz stěžovali, že jim mailové schránky zaplavují tisíce spamů.

„Jen za hodinu jich přišlo kolem dvou set padesáti. Prostě to vypadá, že je to jen mechanizované,“ sdělil pro Aktuálně.cz předseda poslanců TOP 09 Petr Gazdík. Jeho postoj to však prý nezměnilo, spíše naopak utvrdilo. Jeho kolegyně Helena Langšádlová tuto záplavu e-mailů rovnou označila za kyberšikanu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…