Na vnitro patří pracovitý Tejc, vzkazuje Sobotkovi Paroubkův muž

11.01.2014 16:22

Stínový ministr vnitra za stranu Jiřího Paroubka (NS-LEV 21) Miroslav Němec je velmi zklamán z dění v budoucí vládě Bohuslava Sobotky. Ministrem vnitra by podle jeho názoru neměl být Milan Chovanec, který byl v někdejší stínové vládě ministrem dopravy, ale Jeroným Tejc, jenž se podle Němce projevil jako velmi pracovitý muž s chutí se učit. Ještě je čas provést změny, vzkazuje také autor Sobotkovi.

Na vnitro patří pracovitý Tejc, vzkazuje Sobotkovi Paroubkův muž
Foto: Petr Kupka
Popisek: Jeroným Tejc a Bohuslav Sobotka

K čemu vlastně máme stínové vlády, když příslušní politici, kteří si udržují přehled v problematice daného resortu, nakonec nezasednou ve skutečné vládě? Tuto otázku si klade plukovník Policie ČR ve výslužbě a stínový ministr vnitra NS-LEV 21 Miroslav Němec. Pozastavuje se především nad tím, proč nebude příštím českým ministrem vnitra Jeroným Tejc, který je sice mladý, ale projevil prý velkou vůli se učit. Němec to prý ví z vlastní zkušenosti, s Tejcem totiž o resortu hovořil. Jeho úvahu přináší server VašeVěc.cz.

„Já jsem ale jako zkušený policista a vysokoškolský pedagog i přesto poznal, že tento stínový ministr vnitra za ČSSD, Jeroným Tejc, je slušný člověk, chce se učit, chce to dělat, chce do oboru proniknout a je pro věc zapálený. Proto jsem se mu snažil dost pomáhat a i když jsem si někdy nebral servítky, a já si je neberu nikdy a před nikým, nikdy mne neodmítl a o všem, co jsem mu řekl, hodně přemýšlel,“ poznamenává Němec.

Schopnosti tohoto aktivního muže ale zřejmě zůstanou ladem, protože se těsně po volbách postavil po bok Michala Haška proti předsedovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi. Stínový ministr vnitra z Paroubkovy vlády žádá Sobotku, aby vládní sestavu ještě jednou zvážil. Tejc by si totiž mohl přivést na ministerstvo i schopné spolupracovníky, a pak by se skutečně mohlo podařit, že náš stát bude fungovat, jak se sluší a patří.

Takovým spolupracovníkem by se mohl stát Tejcův asistent a bývalý policista Radek Polma. I toho považuje Němec za velmi pracovitého a podle jeho názoru by Tejc se svým týmem na Ministerstvu vnitra mohl vykonat leccos dobrého.

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…