Nečasova Nagyová je domina, cituje bulvár. Úřad vlády: To je špína

20.01.2012 8:57

Horentní sumy vyplacené šéfce premiérova kabinetu Janě Nagyové pořádně hnuly žlučí většině veřejnosti včetně diskutérů na internetu. Dokonce i známá pražská advokátka Klára Samková na svém facebookovém profilu popisuje vztah Nagyové a Nečase jako vztah dominantního a submisivního jedince.

Nečasova Nagyová je domina, cituje bulvár. Úřad vlády: To je špína
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

Tučné odměny ředitelky kabinetu premiéra Petra Nečase Jany Nagyové mnohonásobně převyšujíci její základní plát, vyprovokovaly část veřejnosti ke spekulacím, že za vyplacenými sumami mohou být i mimopracovní aktivity. Deník Blesk v té souvislosti použil i vyjádření známé pražské advokátky Kláry Samkové, která na svém facebookovém profilu uvedla, že Nagyová je domina jak vyšitá.

Závratnost částky, díky které plat Nagyové výrazně převyšuje i plat samotného premiéra, nedává spát mnoha lidem. Známá pražská advokátka Klára Samková na svém facebooku dokonce popisuje vztah Nagyové a Nečase jako vztah dominantního a submisivního jedince. Svými dalšími komentáři na facebooku se pak řadí k naštvané veřejnosti, která by snad i dokázala „skousnout“, že Nečas je chlap se vším všudy, rozhazování veřejných peněz na vysoké odměny, když Česko stojí na prahu těžké finanční krize, však podrobuje tvrdé kritice.

Nehorázná špína, ozývá se z Úřadu vlády

„To je nehorázná špína. Dnes může kdokoli zveřejnit jakýkoli osobní útok a je proti tomu jen nepatrná možnost obrany. Do této kategorie patří i vyjádření paní Samkové, které je daleko za hranicí únosnosti běžných a hlavně zbytečných osobních invektiv,“ reagoval na informaci o útoku Samkové tiskový mluvčí vlády Jan Osúch. Tím, že vyjádření Samkové zveřejnil nejčtenější deník Blesk, dostalo se nejméně k milionu lidí.

Premiér Nečas krátce po odhalení sum z výplatní pásky své podřízené, jejichž zveřejnění se Úřad vlády dlouhodobě bránil, prohlásil, že na vysokých odměnách pro svou tajemnici nevidí nic špatného. Prý si je zaslouží, protože dře jako kůň 12 hodin denně a někdy i o víkendu. Odměnu jí poslal třeba za to, jak připravila jeho cestu do Bruselu.

Za zveřejněním odměn mohli stát nespokojení lobbisté, píše server

Podle serveru ČeskáPozice.cz je zveřejnění odměn Nagyové sice chvályhodné, protože veřejnost má právo vědět, jak je vysoká úřednice placena z našich daní, ale zároveň může jít i o něco víc. A to o snahu zničit pověst Nagyové nebo dokonce zničit samotného Nečase. Server píše, že může jít o snahu lobbistů donutit premiéra Nečase k něčemu, co se mu nejspíš nezamlouvá. A když nechce ustoupit, vytáhnou na něj nějaké ty špinavosti.

Autor článku dodává, že informace o výši odměn Nagyové kolovaly v kuloárech již měsíc a k jejich zveřejnění došlo později možná i proto, že ten měsíc měl premiér čas na rozmyšlenou, zda politickému, ale možná spíše obchodnímu tlaku ustoupí. Možná jde o snahu srovnat Nagyovou se Zemanovou pravou rukou Miroslavem Šloufem nebo Topolánkovým Markem Dalíkem, jisté prý zkrátka je, že po Nagyové někdo jde.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…