Němcová z ODS je pobouřena Milošem Zemanem

24.01.2013 6:36

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) ve středu veřejně podpořila Karla Schwarzenberga (TOP 09) v jeho kandidatuře na prezidenta. Podle deníku MF Dnes se jí nelíbí hulvátské chování druhého adepta na Hrad Miloše Zemana (SPOZ). Němcová varuje, že Zeman by jako prezident dělal České republice ostudu na mezinárodním poli.

Němcová z ODS je pobouřena Milošem Zemanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké sněmovny

Anketa

Takže tedy... Kdo má být prezidentem?

70%
hlasovalo: 149891 lidí

Šéfku sněmovny vyprovokoval Zeman, když se při jedné z debat posmíval Schwarzenbergovi, že šlechta musela zdegenerovat.

"Knížata měla právo první noci a díky tomu zdegenerovala, protože své nevolnice nemusela znásilňovat, vydávat na to energii. Zatímco my zemani jsme si právo, nejen v sexuální oblasti, museli vždycky těžce vybojovat, a proto jsme nezdegenerovali," řekl Zeman.

Prezident by měl být vizitkou našeho státu

Tento způsob vyjadřování Němcovou štve. "Proč musím poslouchat nesmyslné bonmoty Miloše Zemana? Už vidím, jak podobné úvahy ozdobí setkání se zahraničními státníky ve Španělském sále Pražského hradu. Zejména prezidentky, ministryně a velvyslankyně budou poctěny," varuje Němcová.

Celý komentář Miroslavy Němcové ZDE

"Hlavu státu volíme s tím, že je naší vizitkou pro svět, že je osobou, která má mít náš respekt i úctu," dodala.

Navzdory Klausovi

Ačkoli je Miroslava Němcová známá svým nekritickým postojem k prezidentu Václavu Klausovi, její včerejší krok jde překvapivě proti němu. Právě Klaus a jeho rodina jsou hlasitými podporovateli Miloše Zemana a zároveň kritiky Karla Schwarzenberga.

Klaus se přitom ještě v pondělí o Němcové vyjadřoval velmi pochvalně. Pro časopis Týden řekl, že chybou ODS byl výběr prezidentského kandidáta. "Kdyby dostala šanci kandidovat Miroslava Němcová, nemusela vyhrát, ale mohla získat patnáct až dvacet procent hlasů. Ty její hlasy si ve volbách rozebrali jiní a tím vzniklo dnešní druhé kolo a jeho účastníci," prohlásil.

Schwarzenberga oficiálně podporuje celá ODS. Aktivně jej kromě Němcové podpořil ještě exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…