Nezaměstnaní nebudou pracovat zadarmo, starostům budou chybět

02.12.2012 22:31

Nezaměstnaní, kteří museli zadarmo vykonávat veřejně prospěšné práce, aby dostali dávky, budou chybět některým starostům. I když jsou nezaměstnaní za rozhodnutí soudu rádi, starostové ne – ubude jim levná pracovní síla.

Nezaměstnaní nebudou pracovat zadarmo, starostům budou chybět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad práce pro Prahu

„Pokud bychom tyto lidi nedostávali, pak bychom museli najmout odbornou firmu, která nám to zařídí,“ vysvětloval v pořadu 168 hodin na ČT starosta Velkého Oseku Pavel Drahovzal. „Pak by tyto náklady byly daleko větší,“ varoval před tím, co může nastat.

Nezaměstnaní jsou však za zrušení neplacených veřejně prospěšných prací rádi. „Ta motivace je tam prakticky nulová,“ popisoval dočasný stav koordinátor veřejné služby v Kladně Zdeněk Havliš.

„Oni mi řekli, že není práce a já co, já za to nemůžu,“ stěžoval si v pořadu nezaměstnaný Dušan Červeňák. Následně musel pracovat zadarmo. Ne všem to ale vadí, například Iveta Kadlecová si veřejně prospěšné práce pochvaluje a ráda by tyto práce vykonávala i do budoucna.

Proti je ale kromě soudu i ombudsman Pavel Varvařovský. „Dost lidí se domnívá: bereš dávky, tak pracuj,“ vysvětloval. „Ale tou službou byli povinni i lidé, kteří žádné dávky nebrali a jediným benefitem bylo, že stát za ně platil životní pojištění,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…