Nové vedení zemanovců je z většiny tak, jak ho chtěl Mynář

23.03.2013 18:22

Vedení Strany práv občanů – Zemanovci je již obměněno. Z větší části se změnilo tak, jak si podle svých dřívějších slov přál bývalý předseda, nyní kancléř prezidenta Vratislav Mynář.

Nové vedení zemanovců je z většiny tak, jak ho chtěl Mynář
Foto: Hans Štembera
Popisek: Do čela SPOZ byl zvolen Zdeněk Štengl

Vedení Strany práv občanů - Zemanovci se v sobotu obměnilo z větší části podle přání bývalého šéfa strany a nynějšího prezidentova kancléře Vratislava Mynáře. Ten neprosadil mezi místopředsedy pouze předsedu moravskoslezské organizace Martina Schuberta. Delegáti sjezdu dali přednost šéfce plzeňské krajské organizace SPOZ Ditě Portové.

Prvním místopředsedou zvolili šéfa české pobočky ruského ropného gigantu Lukoil Martina Nejedlého. Dosud byl zástupcem předsedy pro ekonomiku a dostal 163 z možných 206 hlasů. Volilo ho tak o 13 delegátů více než nového předsedu strany Zdeňka Štengla.

Křeslo řadových zástupců šéfa strany obhájil místopředseda pro Moravu Radek Augustin. Novým místopředsedou se pak stal spolu s Portovou ještě volební manažer Vladimír Kruliš, který dostal jen o čtyři hlasy více než Schubert. Nejméně hlasů pak získal František Zeman ze středočeské organizace a šéfka plzeňské krajské organizace SPOZ Dita Portová.

Portová v nominačním projevu uvedla, že sjezdem by měla přestat "lidová veselice" po zvolení čestného předsedy SPOZ Miloše Zemana hlavou státu. "Dolů ze stromů, a to hned," řekla Portová. Zeman je podle ní příkladem toho, že zvítězí ten, kdo se nebojí. Z vedení strany vypadl místopředseda pro organizaci Josef Baxa, který už nekandidoval.

Žádné překvapení se neočekávalo ani při volbě předsedy republikové kontrolní komise strany. Tuto funkci obhajoval Martin Šulc s podporou Mynáře. Stejně jako Štengl a Nejedlý neměl protikandidáta. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…