ODS a TOP 09 se znovu hádá. Kvůli šéfovi policie

27.08.2012 14:51

Ani neutichl spor kolem boje o vývoj v pražském Dopravním podniku a pražská koalice TOP 09 a ODS vchází do dalšího minového pole. Tentokrát se jedná o výběrové řízení na šéfa městských strážníků, který by měl nahradit Vladimíra Kotrouše obviněného z korupce. Podle informací redakce se zástupci TOP 09 a ODS kvůli tomu v pátek pohádali.

ODS a TOP 09 se znovu hádá. Kvůli šéfovi policie
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Prahou se prohnala protestní jízda taxikářů. Nelíbí se jim, že není magistrátem stanovena minimální cena za kilometr

Podle informací ParlamentníchListů.cz primátor Bohuslav Svoboda z ODS prosazuje na tento post policistu Jiřího Dvořáka známého z kauzy Savoy, kdy unikly fotografie ze schůzky hradního kancléře Jiřího Weigla a Miroslava Šloufa blízkého Miloši Zemanovi, která se konala během procesu volby prezidenta.

Ušito na míru Dvořákovi

Politici TOP 09 si myslí, že výběrové řízení je ušito na míru právě Dvořákovi. TOP 09 se předně domnívá, že prověrka od Národního bezpečnostního úřadu na stupeň D je zbytečná a diskriminační a především si nepřeje Dvořáka na tomto postu. Je dost pravděpodobné, že topka Svobodovi tuto nominaci zablokuje. V pátek prý kvůli tomu proběhla mezi zástupci ODS a TOP 09 v komisi ostrá hádka.

Zájemců o šéfovské místo je podle slov mluvčí magistrátu Terezy Králové celkem 12. Svou kandidaturu doposud veřejně potvrdil náměstek ředitele městské policie Ludvík Klema, který je nyní pověřen řízením městských strážníků.

Rudolf Blažek prý přihlášku nakonec nepodal

Padlo i jméno Rudolfa Blažka z ODS, který měl jako pražský radní městskou policii v gesci a jenž nyní pravděpodobně skončí ve funkci náměstka ministra obrany kvůli tomu, že nemá bezpečnostní prověrku. Podle informací ParlamentníchListů.cz ale Blažek nakonec přihlášku do výběrového řízení nedal. 

Kdo bude šéfem městských strážníků, mají rozhodnout pražští zastupitelé. Svoboda však disponuje maximálně deseti hlasy (z ODS i TOP 09) a pokud ho nepodpoří zastupitelé z TOP 09 a ODS, bude se jednat o další bitvu, kterou prohraje. A většinu v zastupitelském klubu ODS Svoboda rozhodně nemá a z TOP 09 ho podporuje víceméně jen Zdeněk Tůma a občas Tomáš Hudeček.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…