Občan se chce omluvit paní Schwarzenbergové. Sepsal petici

21.01.2013 12:53

Václav Klaus mladší se před druhým kolem prezidentské volby rozhodl vyzdvihnout skutečnost, že tchán Karla Schwarzenberga byl nacista. Kníže na tuto předvolební kritiku reagoval slovy, že si nebral za ženu svého tchána, ale jeho dceru Therese. Ta se narodila v roce 1940 a je otázka, zda mohla mít na otcově politickém postoji nějaký podíl. Jeden z občanů Brna se proto rozhodl sepsat petici pro Therese Schwarzenberg s omluvou za Klausovy výroky.

Občan se chce omluvit paní Schwarzenbergové. Sepsal petici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Před druhým kolem prezidentských voleb značně přiostřila předvolební kampaň. Probírají se Benešovy dekrety i tzv. opoziční smlouva. Prezidentský kandidát Karel Schwarzenberg (TOP 09) je však nucen čelit útoku, který nesouvisí přímo s ním samotným. Václav Klaus mladší otevřel téma Schwarzenbergových příbuzných a připomněl, že jeho tchán byl nacista. Proti tomuto postupu v kampani ovšem vystoupil český občan, který sepsal petici s omluvou pro Therese Schwarzenberg. Informuje o tom MF Dnes.

Výzva překročila hranice Brna

„Nejsem žádný notorický sepisovač petic. Vlastně je to poprvé, co jsem se rozhodl ozvat veřejně. V situaci, kdy jednání veřejně vystupujících osob přesáhne veškeré morální meze, už nemůžeme zůstat u anonymního vhození volebního lístku do urny. Je třeba dát svůj nesouhlasný postoj otevřeně najevo," objasnil Tomáš Drobný své důvody k napsání omluvy za Klausovy útoky.

Brněnská iniciativa už překročila hranice města a přidávají se k ní další a další občané. I uherskohradišťský zpěvák Jiří Pavlica. Za několik dní by Drobný chtěl podpisovou akci ukončit a přes Schwarzenberga poslat dopis k jeho choti.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…