Obchodní řetězce i příští rok budou stavět nové prodejny

28.12.2013 21:32

Lidé nakupují potraviny stále více se zřetelem na jejich cenu, ale větší pozor si dávají i na kvalitu, čerstvost a stále více dávají přednost českým potravinám. Informoval o tom server iHNed.cz s tím, že i v příštím roce bude v českém potravinářském maloobchodě nejspíše přetrvávat silně konkurenční prostředí.

Obchodní řetězce i příští rok budou stavět nové prodejny
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Německý Kaufland

"Očekáváme i v příštím roce velmi náročné konkurenční prostředí. Domníváme se, že vývoj lze v tomto roce pouze velmi těžko odhadnout. Zákazníci jsou v současné době velmi nejistí, reagují silně na cenové akce a nakupují všeobecně velmi opatrně a selektivně," cituje server Michaela Šperla z řetězce Kaufland.

Podobně mluví i zástupci dalších řetězců. Mluvčí Billy očekává další růst zájmu zákazníků o lokální české potraviny, ale i o kvalitnější zboží.

Většina obchodníků, s výjimkou řetězce Globus, plánuje v příštím roce rozšíření své obchodní sítě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…