Odborník na etiketu Špaček: Zeman svou kritikou znehodnotil akt jmenování vlády

01.02.2014 20:16

Zemanovo upozornění na chyby v Sobotkově žádosti o jmenování vlády bylo nevhodné a nedůstojné a znehodnotilo akt jmenování vlády. V rozhovoru pro Lidovky.cz to uvedl bývalý mluvčí prezidenta Václava Havla Ladislav Špaček, který je zároveň považován za odborníka na etiketu.

Odborník na etiketu Špaček: Zeman svou kritikou znehodnotil akt jmenování vlády
Foto: Martin Kovář
Popisek: Ladislav Špaček

„Bylo to nevhodné a nedůstojné chování hlavy státu. Když se někdo dopustí chyby, tak kultivovaný člověk ty chyby přechází,“ uvedl Špaček. Podle něj tak prezident Miloš Zeman znehodnotil slavnostní ústavní akt. „Degradovat ceremoniál osobními poznámkami nebo poukazováním na to, že se nějaký úředník dopustil chyb, i když se jedná o důležitý papír, je nedůstojné,“ tvrdí Špaček.

Odborník na etiketu míní, že prezidentův úřad měl zmíněný dokument, který obsahoval chyby, vrátit tak, aby byl poslán znovu a bez chyb.

Ladislav Špaček vystudoval Pedagogickou fakultu v Ostravě a Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze.  Později na pražské univerzitě též vyučoval, a to historický vývoj české  gramatiky.

Působil též jako novinář pracující ve zpravodajství Československé televize v letech 1990 až 1992 a poté jako mluvčí prezidenta republiky Václava Havla (1992–2003). V současnosti je znám především pro svou činnost týkající se společenské etikety, o níž napsal i několik knih. Pořádá také přednášky pro různé organizace či veřejnost, jejichž tématem bývá zejména společenská etiketa, ale i komunikace s médii apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…