Odporný Němec honil poslankyni kolem stolu, šokoval senátor na srazu nepřátel EU

21.02.2012 9:02

Evropská unie je nedemokratický moloch s přebujelou neprůhlednou byrokracií, který není možné reformovat, tak jako svého času komunismus, a proto je nutné z něho vystoupit. Tak by se dal do jedné věty shrnout názor účastníků pátého diskusního večera Hovory na pravici, který pořádalo konzervativní pravicové sdružení Akce D.O.S.T.

Odporný Němec honil poslankyni kolem stolu, šokoval senátor na srazu nepřátel EU
Foto: senat.cz
Popisek: Bývalý senátor Petr Pakosta

Další z řady již tradičních setkání bylo věnováno otázce „Zachraňovat nebo vystoupit? Diskuse o perspektivách vztahu ČR a EU“. V panelu s příspěvkem vystoupil předseda Svobodných Petr Mach, senátor Petr Pakosta, který nedávno vystoupil z ODS, redaktor ParlamentníchListů.cz a šéfredaktor EUportálu.cz, historik a politolog Lukáš Petřík a děkan Národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík.

Mezi hlavními hosty měl vystoupit i europoslanec za ODS Ivo Strejček, jenž se však kvůli náhlým stranickým povinnostem omluvil a jeho příspěvek zaplněnému sálu přednesl místopředseda Akce D.O.S.T. a moderátor debaty Petr Bahník. V publiku se také objevila šéfka Suverenity Jana Bobošíková s manželem, poslanec ODS Aleš Rádl či politolog, nakladatel a pravicový filozof Alexander Tomský.

Šéf Strany svobodných občanů a někdejší poradce prezidenta republiky Petr Mach, který s příspěvkem vystoupil jako první, si otázku z názvu akce poněkud poopravil, jelikož je podle něho jasné, že většina přítomných se shodne na tom, že zachraňovat unii nemá význam. Mach si položil otázku, zda máme usilovat o vystoupení z EU nebo se spíše připravovat na její rozpad.

„Myslím si, že případná otázka o tom, zda je možné EU zreformovat, je podobná úvahám, zda bylo možné reformovat komunistickou stranu. Jsem přesvědčen, že by pro Českou republiku bylo nejlepší, kdyby nebyla členskou zemí Evropské unie,“ nastínil v úvodu Mach.

Ten by si sice podle svých slov přál, abychom z unie co nejdříve vystoupili, nicméně je v této otázce realista. „Než se k takovému kroku najde potřebná většina, tak Evropská unie nás spíše předběhne a rozpadne se sama,“ vysvětloval Mach a dále nevynechal ani často diskutovaný aspekt finanční prospěšnosti unie pro ČR.

Často se totiž uvádí, že částka, kterou naše země odvádí do bruselského rozpočtu je nižší než výsledná suma, kterou dostaneme zpátky na dotacích a dalších grantových programech. V tom je ale podle Macha zásadní omyl, který se šíří z pouhé neinformovanosti. Pokud dle něho sečteme veškeré další náklady spojené například s placením všech úředníků, kteří dotace vyřizují, různých nařízení směřujících proti údajnému globálnímu oteplování, spolufinancování dotačních programů, podpora obnovitelných zdrojů energie či biopaliva, ve výsledku jsme tak podle Machových propočtů v hlubokém mínusu a na naše členství doplácíme obrovské sumy.

Předseda Svobodných se také vyjádřil k paktu o fiskální unii a vyvracel argument, že na přijetí této smlouvy není nic špatného, protože vlastně jen nařizuje členským zemím přijímat vyrovnané rozpočty. Problém je prý v tom, že EU si smlouvou bere silné pravomoci, kdy státu, který by rozpočtově odpovědná pravidla nedodržoval, může Evropská komise zcela svévolně nařizovat konkrétní postupy, jak rozpočet vyrovnat a to bez možnosti ovlivnění vládou konkrétní země, které se to týká.

„Představte si, že nastoupí nová vláda, která po té staré zdědí dluhy a má zájem je řešit, ale v tu chvíli nastoupí Evropská komise a řekne: Ne, takhle to dělat nebudete. Místo toho zvýšíte tyhle a tyhle daně, tady osekáte výdaje, a tyto věci by ta vláda musela přijmout jako nařízení a realizovat. Tam už není žádná demokracie,“ pokračoval Mach a zmínil, že ústavní zákon o vyrovnaném rozpočtu v českém parlamentu v roce 2002 navrhoval Václav Klaus, tehdy jako řadový poslanec. Souhlasnou ruku pro ovšem zvedla pouze polovina z celkového potřebného počtu 120 poslanců.

Tlustý Němec v českém Senátu

Senátor a někdejší dlouholetý člen ODS Petr Pakosta zpočátku vyjmenoval některé důležité body, o nichž bude v dohledné době horní komora českého parlamentu rozhodovat. „Prvním bodem 18. schůze Senátu bude pro mě složitě uchopitelný zákon o zásluhách Václava Havla. Nevím, jestli jste to četli, ale to není zákon, jen poněkud zvláštní slohové cvičení o tom, že Václav Havel se zasloužil o stát.  Nejsou tam ale žádné sankce, nejsem si tedy jist, zda se bude něco dít, když někdo řekne opak,“ zahájil projev Pakosta.

Značně problematičtější podle senátora však bude jiný bod, který byl již několikrát v Senátu stažen a to zajištění mechanismu stability pro státy, jejichž měnou je euro. „Tady už opravdu přituhuje. Sice už se nedá ani spočítat, kolikrát byl tento bod zařazen na pořad schůze Senátu a zatím vždycky stažen. Ono se asi čeká na nějakou konstelaci nebo zázrak, až ti eurorealisté v sociální demokracii vyměknou nebo budou posláni na služební cestu,“ spekulovat o možném vývoji senátor Pakosta.

„Doporučuji i tady být ostražitý a přijít zase s nějakým transparentem. Ono je to sice v Senátu zakázáno, ale já ho tam klidně rozvinu, mně to zakázat nemůžou,“ vyzval posluchače k dalšímu z řady protestů, které se ke schvalování tohoto bodu již mnohokrát konaly.

Petr Pakosta také vzpomenul na období, kdy se v Senátu měla schvalovat Lisabonská smlouva. Z Bruselu tehdy do Senátu dorazila skupina europoslanců z různých zemí a měli naše senátory přesvědčovat, aby pro Lisabon zvedli ruku. Nejednalo se ale prý o žádné přesvědčování, ale o brutální a sprostý nátlak, zvláště ze strany německého europoslance.

„Měl jsem tenkrát chuť mu říct, že si spletl rok a místo, kde se nachází, protože on působil jako pobočník führera, to bylo opravdu hrozné. Jenže tohle mělo ještě další pokračování. Protože jeden britský europoslanec a jeho kolegyně z Dánska si dovolili mluvit rozumně s tím, že máme právo tu smlouvu projednat, jak uznáme za vhodné a to se naopak jinému rumunskému a právě i tomu německému europoslanci silně nelíbilo. V tom se Rumun pustil do toho Brita a byl na něho sprostý, ale korunu tomu nasadil Němec, který začal tu dámu z Dánska pronásledovat kolem stolu. Zkrátka funící, tlustý a odporný Němec honí sympatickou, krásnou a navíc těhotnou europoslankyni kolem stolu a ta před ním utíkala až na dámskou toaletu a ten Němec ji pronásledoval až do předsálí té dámské toalety! Takto prosím v českém parlamentu probíhala ratifikace Lisabonské smlouvy,“ uváděl vtipným, ale zároveň odstrašujícím zážitkem senátor Petr Pakosta.

Za jednoznačně nejhorší projekt senátor považuje euro, což je podle něho pouze politický projekt, což srovnával na příkladu s automobily. Každý evropský stát je jeden automobil. Některý má velmi svižný motor a jede dravě po suché dálnici, ale jak přijde trochu sněhu, tak končí v příkopě. Jiný je zase dobrá čtyřkolka, která jede sice pomalu, ale nějaká ta kaluž ji nevadí a jede pořád, a další má zase třeba slabý motor a musí jet do kopce pomalu, aby nezavařil motor, což by mohlo být třeba řecké auto. A teď si představte, že zavedením eura v podstatě dojde k tomu, že všechna ta auta se svážou provazem a vyrazí se. Dokud jedeme v létě a po rovině, je všechno v pořádku. Jakmile však zaprší a je to trochu do kopečka nebo přijde sníh, ukazují se první problémy,“ pokračoval ve vysvětlování problematiky společné evropské měny.

„Na ty všechny nesmyslné návrhy EU, jako že například do roku 2020 by se měl o 20 procent navýšit počet vysokoškoláků, bych Bruselu navrhnul jednoduchou věc. Ať Evropský parlament vydá usnesení, kterým by hromadně zvýšil IQ evropské populace o 20 a bude po problému,“ žertoval v závěru svého vystoupení senátor Pakosta.

Podle šéfredaktora EUportálu.cz a redaktora ParlamentníchListů.cz Lukáše Petříka je Evropská unie nedemokratický Evropský svaz socialistických republik, který likviduje demokracii, suverenitu a ekonomiky evropských států, a navíc k nám exportuje ideologie marxismu-evropeismu a neomarxismu.

Od samého počátku jde prý o protidemokratický podvod, což Petřík uvedl s odkazem na knihu Skryté dějiny evropské integrace, podle níž bylo od prvopočátku pod záminkou hospodářské spolupráce snhaou vytvořit jeden superstát. Ještě závažnější skutečnosti podle něho přináší knihy Nacistické kořeny bruselské EU, která například upozorňuje na to, že první předseda Evropské komise Walter Hallstein býval prominentním nacistou.

V takto nadnárodním celku podle redaktora Petříka nemůže fungovat zastupitelská forma demokracie, jelikož EU nemá žádný politický národ. „Neexistuje ani evropská veřejnost. Neexistuje zde společný evropský jazyk, společně interpretovaná historie, společná tradice, společné hodnoty, solidarita a společný zájem. Stejně jako třeba neexistuje žádný ugandsko-britsko-izraelský národ, tak ani neexistuje například národ německo-česko-italsko-rumunský,“ argumentoval.

Své vystoupení pak Lukáš Petřík „zpestřil“ testem, kdy se přítomných posluchačů v auditoriu ptal, zda znají jména evropských komisařů. Nikdo ani netušil. „Jak ty komisaře chceme kontrolovat, když je ani neznáte? Naše politiky známe: Víme, kdo je Klaus, Kalousek, Nečas, Sobotka, Hašek, Bárta, Grebeníček. A také je můžeme ve volbách odvolat. Eurokomisaře však ne,“ upozornil redaktor našeho serveru.

Unie také podle jeho slov ohrožuje samotnou existenci evropské civilizace. „V EU se stali oficiální státní doktrínou neomarxistické ideologie typu ekologismu, feminismu, humanrightismu, multikulturalismu, homosexualismu, NGOismu, které rozkládají naši západní křesťansko-antickou civilizaci,“ doplňoval Petřík a dále zdůraznil, že Evropská unie útočí na tisícileté křesťanské hodnoty a tradiční rodinu. Navíc prý hrozí, že do čtyřiceti let budou v Evropě většinovou populaci tvořit muslimové.

Soubor kreténů

„A to tu bandu bruselských parazitů, kteří vymýšlí takové nesmysly, ze svých daní ještě bohatě platíme. Vždy, když slyším ‚Evropská komise‘, vzpomenu si na desku jedné známé české punkové kapely s názvem Soubor kreténů,“ rozesmál Petřík přeplněný sál.

Neméně velký problém s EU je prý i v legislativních otázkách. Je známo, že jednotlivé národní parlamenty mají za povinnost implementovat do svého právního řádu legislativu, kterou unie nařídí.

„Předloni vyprodukovaly unijní instituce celkem 2 370 právních aktů. V unii existuje více než 31 tisíc právních předpisů platných pro všechny členské státy. V současnosti nám Brusel diktuje již více než osmdesát procent naší národní legislativy. Možná bychom mohli dát do naší sněmovny a Senátu raději cvičené opice. Ty by také uměly zvedat ruce pro povinnou implementaci směrnic EU a možná by to vyšlo i levněji,“ kritizoval tvrdě historik a politolog Petřík.

Řešením podle něho je vystoupit z EU, zůstat členem evropského hospodářského prostoru, abychom zachovali volný obchod se státy unie a vstoupit do EFTA (European Free Trade Association, Evropské společenství volného obchodu – pozn. red.). „Česká republika by se tak v přeregulovaném, protekcionistickém a neliberálním prostředí EU mohla stát oázou svobodného podnikání a případně i daňovým rájem otevřeným celosvětovému volnému obchodu,“ navrhl na pátých Hovorech na pravici redaktor PL Lukáš Petřík.

Europoslanec Ivo Strejček, který měl na akci také původně vystoupit, se na poslední chvíli z důvodu pracovní povinnosti omluvil a svůj projev namísto toho zaslal. Přednesl ho místopředseda Akce D.O.S.T. Petr Bahník a mimo jiné v něm zazněla tvrdá kritika zatvrzelosti evropských politiků v otázce eura, které Brusel podle Strejčka považuje skoro za svatou krávu, již uctívají.

Posledním panelistou byl děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze Miroslav Ševčík, který svoji kritiku fungování EU především důkladně dokládal dostupnými statistikami a čísly. Unii podle něho vládne jakási eurokracie, na které je přímo finančně závislých 500 – 600 tisíc lidí, jako například úředníků, politiků, lobbistů i novinářů a ti potom logicky jednají podle toho, aby existenci EU a tedy i svoji vlastní neohrožovali.

Podle Ševčíka se může brzy stát, že unie zřídí jakousi Státní plánovací komisi, tak jako u nás před rokem 1989 a nastartuje tak přímou cestu ke komunismu. V závěru děkan Národohospodářské fakulty promítal portréty nejdříve evropských politiků, kteří se podle něho inspirují současnými diktátory a skrze ně má ideové propojení i třeba na Lenina a Marxe. „Nakonec stejně ty hvězdy na vlajce postupně pozhasínají a EU bude minulostí,“ dodal nakonec Miroslav Ševčík.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…