Pane Johne, toto nečtěte. Deník píše, kde všude jste prý dělal "křoví"

03.04.2012 8:02

Nedávno odhalené odposlechy hovorů Béma s Janouškem přinesly i zajímavou kuriozitu. Na kauzu téměř nereagoval a nenápadně někam zmizel zarytý bojovník proti kmotrům a předseda Věcí veřejných Radek John. V textu MF Dnes s titulkem "Dobrovolně v roli maskota" to píše redaktor deníku Tomáš Syrovátka.

Pane Johne, toto nečtěte. Deník píše, kde všude jste prý dělal "křoví"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John

Po zveřejnění části odposlechů se prý šéf VV zmohl pouze na krátkou reakci. "A to takovou, která jej naplno odhalila. Několik vět ukázalo, jak může úspěšný spisovatel a scenárista, odvážný novinář a populární moderátor skončit - jako bublina prázdných frází," píše Syrovátka.
 
Redaktor připomíná, že John ostře komentoval odchod náměstka policejního prezidenta Vladislava Husáka, který se znal s Romanem Janouškem, a na jeho adresu řekl, že se zúčastnil kmotrovského setkání.
 
V této souvislosti Syrovátka připomíná, že právě šéf Věcí veřejných se s osazenstvem "kmotrovského večírku" velmi dobře zná. John totiž působil v čele společnosti Ora print, kterou založil právě Janoušek. Společně s Pavlem Bémem a Janouškem také pořádal série protidrogových přednášek.

Vše k tématu Janouškovy odposlechy
 
Johnova popularita dosáhla vrcholu v době, kdy se stal tváří úspěšného pořadu TV Nova Na vlastní oči a získal pověst neúprosného napravovatele zlořádů. Záhy ovšem nastal zlom.
 
Ukázalo se, že Všeobecná zdravotní pojišťovna plýtvá penězi a za časopis pro pojištěnce zaplatila třikrát více než měla. Periodikum VZP vydávalo už zmíněné vydavatelství Ora Print. V čele jehož představenstva stál Radek John.
 
V dalších letech musel "s ostudou" odejít v Novy, rozvedl se s manželkou, herečkou Zlatou Adamovskou, a bulvární média psala o jeho nemanželském dítěti.
 
Objevily se Věci veřejné, o kterých John prohlásil, že jde o stranu, která by neměla pletichařit.

Janoušek přivedl Johna, padlo u soudu

"U probíhajícícho soudu s Vítem Bártou zazněl jiný příběh - tedy že Johna do VV přivedl v roce 2009 jeho známý Roman Janoušek," píše v textu Syrovátka.
 
John se stal tváří strany a Véčkařům začaly růst preference při úspěšné volební kampani. Už tehdy se ovšem o VV ozývaly hlasy, které naznačovaly, že se stranou není všechno v pořádku.
 
Málokdo si tehdy prý uvědomil, že John je najatou tváří. VV získaly 11 procent ve volbách do sněmovny. V krátké době ale na povrch vyplulo odhalení o propojení VV a bezpečnostní agentury ABL, o financování strany, o nedemokratičnosti VV a podobně. "Na soudu s Bártou padala o Johnovi slova jako papírový předseda, maskot, loutka," píše redaktor.
 
Vrchol potupy Radka Johna nastal podle Syrovátky právě u soudu. "Přítomní vybuchli smíchy, když předseda vládní strany pronesl: Jsem šéfem, Bárta je můj podřízený," končí Syrovatka svůj článek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…