Pane prezidente, vážím si Vás. Oslavenec Karel Vágner na hradním koncertě

22.03.2012 7:31

Ve středu proběhl 82. večer z cyklu Jazz na Hradě. Tentokrát se nehrálo ve Španělském sálu, jak bývá v poslední době nejčastější, nýbrž po delší odmlce v Nové galerii.

Pane prezidente, vážím si Vás. Oslavenec Karel Vágner na hradním koncertě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Koncert tradičně zahájil prezident republiky Václav Klaus. „Jsme moc rádi, že jste nám stále věrni a už jsme rok nebyli v tomto menším prostoru. Ale já dnes nebudu příliš mluvit. Mám úplně jiný úkol. Nejenom, že se koná tento jazz, ale také se vydávají cédéčka, jak dobře víte, a já mám dneska mimořádně milou povinnost říct, že dneska přesně po půlnoci se dožívá krásného mladistvého výročí svých sedmdesáti let Karel Vágner. Stvořil jsem takový vznešenější text gratulačního dopisu, ale ten si přečte až doma. Nebudeme zdržovat,“ řekl Klaus, předal obálku s dopisem Vágnerovi a zazněl potlesk.

Sedmdesátiny Karla Vágnera

Pak si vzal slovo sám oslavenec. „Já jsem velmi hrdý, že mi gratuluje pan prezident. Já měl strašně príma tátu, to byl přímý účastník námořní vzpoury v boce Kotorské. Když stál u katafalku prezidenta Masaryka, byl to hroznej sekáč, a ten mi vždycky říkal: ´Karle, pamatuj si, v demokratickém státě je vždycky prezident jenom jeden a ten se má ctít´. Já to tedy dělám. Velmi si vážím pana prezidenta a jsem rád, že mohu v jeho stínu budovat edici Jazz na Hradě. Dnes jsme křtili čtyřiapadesáté cédéčko a tuhle edici nám může závidět celý svět,“ řekl Vágner.

Karel Vágner, který se narodil 22. března 1942 v Praze, je český kontrabasista, baskytarista, textař, hudební producent, skladatel, zpěvák, kapelník a podnikatel.  Jedná se o zakladatele vydavatelské firmy Multisonic, majitele dvou nahrávacích studií. Z minulosti je znám především jako úspěšný kapelník, kdy spolupracoval s českou zpěvačkou Hanou Zagorovou, s pěveckou dvojicí Petr Kotvald a Stanislav Hložek nebo s kytaristou Lubomírem Brabcem. Kdysi také krátce působil v dobách úplných začátků známé countryové kapely Greenhorns.

Pak již začalo hrát Ondřej Pivec N. Y. Trio v sestavě Ondřej Pivec – varhany Hammond B3, Jason Marshall – baryton saxofon a Russel Carter – bicí. Paul Bollenback hrál na kytaru jako host. Newyorská kapela hrála více než hodinu a půl a na vyžádání publika jednu píseň přidala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…