Pavel Bém se možná vrací do ODS. Nic neprovedl, říká Marek Benda

27.12.2012 6:48

Koncem března si bývalý pražský primátor a poslanec Pavel Bém pozastavil členství v ODS i poslaneckém klubu kvůli kauze odposlechů s podnikatelem a lobbistou Romanem Janouškem. Podle informací Práva se nyní Bém chystá zpátky do stranických řad. Jeho návrat do poslaneckého klubu straníci vítají. Nebyl obviněn, ozývá se.

Pavel Bém se možná vrací do ODS. Nic neprovedl, říká Marek Benda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

„Pavel Bém nebyl obviněn, byl pouze skandalizován zveřejněním odposlechů. Pokud ho jeho místní organizace vezme zpátky, automaticky by se měl stát členem klubu,“ řekl Právu nový předseda poslanců ODS Marek Benda.

Bémova mateřská organizace v Praze 6, která mu členství před časem pozastavila, se podle informací Práva rozhoupává k rozhodnutí. „V místním sdružení proběhla debata. Hlasování doporučilo radě místního sdružení, aby Pavlovi Bémovi pozastavení členství zrušila. Ta se k tomu sejde během ledna a vydá rozhodnutí,“ řekl Právu zdroj z ODS.

Srozuměn s návratem poslance je i premiér Petr Nečas. K návratu by zřejmě mohlo dojít až po prvním kole prezidentské volby 11. a 12. ledna. „V ODS nikdo nechce, aby se psalo, že kontroverzní Bém prohrál ODS volby,“ sdělil Právu zdroj.

O Bémovi se rovněž mluví i jako o jedné z premiérových pojistek. Má totiž být jedním z poslanců ze skupinky exministra školství Josefa Dobeše, kteří by měli podporovat Nečasovu vládu v případě, že by se strana LIDEM rozhodla odejít.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…