Peake: To je zbabělost, Pavle Dobeši. Slož funkci okamžitě

14.11.2012 10:31

Ministr dopravy Pavel Dobeš se rozhodl vyslyšet noční výzvu své strany LIDEM a odstoupit z ministerské funkce. Jeho předsedkyni a trvalou kritičku Karolínu Peake to však neuspokojilo. Dobeš podle ní obratně zneužívá toho, že mu strana nepřikázala odstoupit okamžitě, a chová se jako zbabělec.

Peake: To je zbabělost, Pavle Dobeši. Slož funkci okamžitě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně vlády Karolína Peake

„Předsednictvo strany LIDEM vyzvalo ministra dopravy Pavla Dobeše k rezignaci na ministerskou funkci. Rovněž  vyjádřilo nespokojenost se situací na Ministerstvu dopravy,“ píše se v tiskovém prohlášení nejmenší vládní strany, které bylo vydáno v úterý večer.

Následně se ministr ráno rozhodl, že bude respektovat vůli stranického orgánu a svou funkci opustí. Oznámil, že svou funkci opustí v prosinci, a to bez ohledu na to, zda kritizovaný centrální registr vozidel bude fungovat, nebo nikoliv.

Jeho krok však předsedkyni strany Karolínu Peake neuspokojil. Svého ministra kritizovala dlouhodobě a o jeho odvolání usilovala několik měsíců. Proto se jí rozhodně nelíbilo, že se svou rezignací dělá takové průtahy.

„Pan ministr Dobeš zřejmě aspiruje na advokáta roku,“ poznamenala Peake s tím, že Dobeš rafinovaně využil toho, že předsednictvo strany mu řeklo „rezignuj“, ale nikoliv „bezodkladně“. „Považuji to za zbabělost,“ ohodnotila vicepremiérka svého ministra.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…