Peake šokuje: Klidně odejdeme z vlády, Nečasi. Drž slovo

16.11.2012 11:36

Karolína Peake by na jmenování Roberta Vacka ministrem dopravy měla trvat. ParlamentnímListům.cz to řekla první místopředsedkyně strany LIDEM a poslankyně Dagmar Navrátilová.

Peake šokuje: Klidně odejdeme z vlády, Nečasi. Drž slovo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas s Karolínou Peake

„Představa, že mi někdo vnutí kandidáta, kterého nechci, je dětinská. Pokud jsem přesvědčen, že ten člověk tam nemá být, tak tam prostě nebude. U každého navrženého kandidáta na ministra si zjišťuji reference a zatím u nikoho jsem se nesetkal s tak jednoznačně negativními referencemi, jako v případě pana Vacka, jediný, kdo ho chválil, byla strana LIDEM,“ prohlásil ostře premiér Petr Nečas.

Podrobněji ZDE

Vacek je v pořádku, na dopravě ho chceme

Navrátilová takové jednání nechápe. „Překvapuje mě takové docela silné vyjádření pana premiéra, že nechce ve vládě člověka, který je spojen s bezpečnostní agenturou Víta Bárty, což já mám jen zprostředkovaně, tak je ale třeba si uvědomit, že pana Vacka na ministerstvo přivedl pan Šmerda, nikoli Vít Bárta, a působil tam nadále i po odchodu Víta Bárty. S ABL, ani jinou agenturou nemá nic společného,“ řekla redakci ParlamentníchListů.cz.

„Skutečně nevidím důvod, proč by takový člověk, který má prověrku na přísně tajné, není za ním žádná nekalá věc, proč by nemohl být členem vlády. Budu určitě podporovat paní vicepremiérku, aby na jeho jmenování trvala, protože si myslím, že každá strana má právo na svého nominanta a trošku mě překvapuje, že pan premiér se k tomu postavil takhle,“ dodala ve vyjádření Dagmar Navrátilová.

Peake: Klidně jdeme z vlády

Skutečnost, že další vládní krize je v plném proudu, potvrdila sama vicepremiérka Karolína Peakce. „Ing. Robert Vacek má prověrku na stupeň přísně tajné. Pokud není nebezpečím pro stát, nechápu, čím je nebezpečný panu premiérovi. Na Ministerstvo dopravy nastoupil 1. září 2010, přivedl ho Radek Šmerda. Z ministerstva odešel do Sekce pro koordinaci boje s korupcí Úřadu vlády ČR jako můj náměstek. Nikdy nepracoval pro ABL, ani jinou bezpečnostní službu. Pokud pan premiér říká, že kvůli jednomu jménu nepadne vláda, pak já říkám, že kvůli jednomu jménu klidně strana LIDEM – liberální demokraté opustí vládu. Nejde o Roberta Vacka, jde o princip dodržování dohod,“ uvedla rázně v tiskové zprávě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…