Petice: Rasističtí Romové nás bijí. Vládo, konej

05.06.2013 12:06

Na petičním serveru Jednej.cz se shromažďují nejrůznější podpisové akce. Nejnovější inciativa bojuje proti rasismu, který podle autorů petice mají konat Romové na ostatních občanech České republiky. Petice, adresovaná vládě ČR, dosáhla již několika stovek podpisů.

Petice: Rasističtí Romové nás bijí. Vládo, konej
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Žádáme tímto vládu ČR, aby s okamžitou platností podnikla zásadní kroky, vedoucí  k ukončení rasismu, diskriminace, napadání, konané našimi romskými spoluobčany na našich osobách,“ vyzývá petice hned v úvodu. Důvodem této žádosti je stále rostoucí počet výhružek a psychického i fyzického násilí, jemuž musí lidé čelit. „Cítíme se nanejvýš ohroženi na vlastních životech, zdraví i majetku,“ píší autoři petice.

Text petice ZDE

Lidé jsou podle nich diskriminováni Romy, ale i úřady a státem, kteří jim vycházejí vstříc. Odmítají nadále trpět tyto útoky, újmy na zdraví i škody na majetku. „Odmítáme výhružky o podřezání našich dětí, zapalování našich domovů apod. Odmítáme si nechat rasisticky nadávat do 'bílych sviní' a nadále se nechat napadávat,“ protestují občané.

Žádají proto prostřednictvím vlády stát, aby začal tuto situaci, která se nadále zhoršuje, řešit a podnikl potřebná opatření v legislativě i v jejím vymáhání. „Žádáme po opakovaných recidivách i vyhoštění a odchod takto nepřizpůsobivých občanů z ČR,“ konkretizuje text petice požadavky. Pokud prý nejsou někteří spoluobčané schopni se většině přizpůsobit, nebo ji alespoň přestat vystavovat násilí, není prý jiné řešení.

„Bojíme se o životy a zdraví! Jednejte,“ končí s několika vykřičníky text petice, která byla publikována v pondělí 3. 6. Od té doby ji podepsalo do středečního poledne 568 lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…