Petr Hájek napsal, co je za kauzou Nagyová a co zlého hrozí Zemanovi

18.06.2013 13:35

Dostavba Temelína je klíčem ke všemu, v pozadí stojí Američané. Tak lze shrnout teorii bývalého vicekancléře Petra Hájka, kterou rozvíjí na serveru Protiproud.cz. Obří protikorupční akce, kterou policie zahájila v polovině minulého týdne, je prý vedena ze zámoří a jejím cílem je zabránit současné vládní koalici učinit jakékoli rozhodnutí o dostavbě elektrárny.

Petr Hájek napsal, co je za kauzou Nagyová a co zlého hrozí Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Nečas předal do rukou prezidenta demisi. Zeman pověřil Nečase i vládu výkonem funkce do jmenování volády nové.

"Nemylme se: Představení sice hrají čeští policisté a státní zástupci, ale drama, jak jsem již opakovaně upozorňoval, má zahraniční autory," je přesvědčen Hájek.

Důležité je v tento moment prý to, co tajné služby Spojených států ví na prezidenta Miloše Zemana. "Pokud nic moc, může se celý jejich plán nakonec sesypat a zbydou z něj opravdu jen shora zmíněné tři okruhy 'trestných činů', které celé temelínské divadlo jen stínují," pokračuje Hájek.

Celý článek Petra Hájka ZDE

Strategické důvody USA

Podle autora této teorie hrají v celé kauze hlavní roli Američané, kteří trvají na tom, že elektrárnu Temelín dostavějí oni. Důvody prý mají nejen ekonomické, ale především strategické - jejich přítomnost ve střední Evropě se tím výrazně posílí.

"Dostavba Temelína je jedním slovem klíč ke všemu dalšímu. Zpočátku to vypadalo, že o nic nepůjde, jen o formalitu. Česká vláda s 'Američany' typu Alexandra Vondry v roli ministra obrany a pod obrovským mediálním tlakem pro 'americké řešení', byla jejich poslušným 'partnerem'," píše Hájek. Pak se ovšem podle něj něco zadrhlo, a tak vláda musela jít od válu. "Pro slavné tajné služby Spojených států maličkost," dodává.

Musel Nečas padnout?

Nečasova vláda podle Hájka padnout musela, bylo totiž prý nutné zabránit tomu, aby současná vláda jakkoli na podzim o Temelínu rozhodla. O svém osudu prý Nečas nevědomky rozhodl, když začal zvažovat nabídku ruské strany, protože bylo jasné, že v otevřené soutěži nemohou Američané uspět. Druhou částí spouštěcího mechanismu pak podle bývalého vicekancléře byla změna postoje Miroslava Kalouska, který začal hovořit o "sporném ekonomickém přínosu" dostavby elektrárny vůbec.

Bylo prý tedy třeba jednat. Nejvyšší pražská státní zástupkyně Lenka Bradáčová, kterou Hájek označuje za "americkou spojku", prý dala pokyn a "ukrytí olomoučtí pěšáci" vyrazili na zteč.

Odstoupení Zemana

První cíl, jímž je pád vlády, je tedy splněn. Co bude podle autora této teorie následovat? "Prezident Zeman nechá tuto vládu s novým premiérem Kubou téměř jistě pokračovat. V případě, že je silný v kramflecích - pokud jde o CIA. Mají-li na něj něco, brzy se to dozví. Nebo nedozví – a po ukázkovém prezidentském skandálu také Miloš Zeman odstoupí a budeme mít nové prezidentské volby," spekuluje odvážně Hájek.

Ale i tento plán může selhat, ani Američani podle Hájka nejsou všemocní. Je to prý však spíše nepravděpodobné. Ovšem poznáme to již brzy. "Pokud Miloš Zeman opravdu jmenuje Martina Kubu premiérem, k čemuž je údajně od počátku vládní krize odhodlán, stačí dál pozorně sledovat 'temelínskou stopu'. Z ní odečteme bezpečně všechno," píše bývalý vicekancléř.

Tři možné varianty

Nový premiér může zabočit k zájmům Spojených států a Miroslav Kalousek bude stále trvat na svém nestavět. Pak podle Hájka brzy budeme svědky nějaké kriminální kauzy ministra financí a jeho rezignace. Pokud bude nový premiér pokračovat v Nečasově trendu a bude chtít na dostavbu Temelína konkurz, skončí jeho kariéra mediálním odhalením o napojení na kmotry.

Podle Hájka je nejpravděpodobnější třetí varianta, a sice že Kubova vláda ponechá rozhodnutí o dostavbě na příští politické reprezentaci, což možná zároveň zachrání ODS a Američané dosáhnou svého. Bude-li prý totiž příštím premiérem šéf ČSSD Bohuslav Sobotka, mají Temelín v kapse.

"S jistotou však můžeme již nyní říci: Média hlavního proudu poženou do prázdnin veřejnost po falešných stopách," uzavírá Petr Hájek na Protiproudu.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…