Pláče ti tam dítě, jdi si ho uklidnit. Bulvár šije do chování Klausova syna

16.03.2012 9:26

Čtvrtým stáním pokračovalo rozvodové řízení prvorozeného prezidentova syna Václava Klause s manželkou Kamilou, kteří spolu nežijí už od roku 2010. Zatím bylo rozhodnuto, že všechny tři jejich děti zůstanou v péči matky, o výši alimentů se však podle deníku Blesk vede stále ještě boj.

Pláče ti tam dítě, jdi si ho uklidnit. Bulvár šije do chování Klausova syna
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Peníze, přesněji řečeno výše alimentů, je důvodem, proč stále ještě není uzavřeno rozvodové řízení Václava Klause mladšího a jeho dosavadní manželky Kamily. Včera se u Obvodního soudu pro Prahu 8 konalo už čtvrté líčení. S rozpadem manželství jsou oba smířeni, přijali už také rozhodnutí soudu, že patnáctiletý Vojtěch, třináctiletá Kateřina a devítiletý Jakub zůstanou v péči matky.

Líčení proběhlo za zavřenými dveřmi, protože opatrovnice nezletilých dětí z městské části navrhla, aby byla z jednání vyloučena veřejnost. Prezidentův syn odešel z více než půlhodinového jednání dříve než ostatní. Na dotazy odmítl odpovědět a pospíchal pryč. „Omluvil se, že má schůzku,“ vysvětlila Blesku dosavadní manželka Kamila.

Na děti platí, ale prý to není žádná sláva

Ani ona se však k rozvodu nemůže vyjadřovat, protože to je součástí jejich úmluvy. Klaus přispívá na děti už od rozchodu v roce 2010, ale podle známých Kamily to prý není žádná sláva. A tak kamenem úrazu rozvodového řízení jsou alimenty, na nichž se manželé zatím nejsou schopni domluvit.



Manželství začalo v září 1995, kdy si asistent na přírodovědecké fakultě Václav Klaus mladší bral studentku žurnalistiky Kamilu Pojslovou. Klaus ale udělal doslova raketovou kariéru, když po třech letech externího vyučování na pražském gymnaziu PORG se stal i jeho ředitelem. To Kamila zůstala až do podzimu 2006 doma s dětmi.

Patriarchální způsoby prezidentova syna

Deník Blesk píše, že Kamila trpělivě snášela i „patriarchální“ způsoby svého muže. Ti, kteří byli zváni ke Klausovým domů, tvrdí, že se Václav mladší takto projevoval. „S kamarády jsme často zůstali zaražení nad Vaškovými hláškami typu ´pláče ti tam dítě´ nebo ´jdi si to tam uklidit´ Stejně jako snahy ji odehnat od ´mužských´ debat o politice. Přitom ona byla novinářka,“ vzpomíná dobrý známý.

V dubnu 2010 oznámil Václav Klaus mladší rozchod. „Již delší dobu žijeme odděleně. Naše vztahy jsou nadále korektní,“ uvedl tehdy. Následující rok v létě už se ukázal se svou novou láskou. O šestnáct let mladší Lucii sbalil v baru. S rozvodem ale nespěchal, že podal žádost o rozvod, vyšlo najevo až v lednu letošního roku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…