Poslanec Korte z TOPky: Parkanovou potápí Vondra

19.06.2012 6:42

Imunitní a mandátový výbor sněmovny bude ve středu jednat o tom, zda vydat Vlastu Parkanovou, obviněnou v kauze CASA. Výsledek jednání bude rozhodující pro poslanecký klub TOP 09 a Starostové, který není v otázce, zda místopředsedkyni vydat, jednotný.

Poslanec Korte z TOPky: Parkanovou potápí Vondra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Korte

Část poslanců z klubu, hlavně z hnutí Starostů a nezávislých, bude hlasovat pro vydání Parkanové, pokud se neukáže, že je kauza politicky zmanipulovaná. "Pokud by imunitní výbor shledal, že jde o politickou honbu, tak bych pro to nebyl. Ale protože jsme vydali již čtyři pět poslanců, není možné se chovat jinak," řekl deníku Právo poslanec TOP 09 Rudolf Chlad. 

Korte je proti vydání

Poslanec Daniel Korte místopředsedkyni sněmovny hájí a přisuzuje vinu náměstkům, kteří měli nákup letounů na starosti. Korte se domnívá, že za obviněním stojí ministr obrany Alexandr Vondra. "On potřebuje vypustit hustý dým, aby odvrátil pozornost od svého průšvihu s Promoprem," řekl politik.

"Pan Vondra se vyznačuje nadstandardními vztahy se Spojenými státy. Je náhoda, že trestní oznámení přišlo z USA? Je náhoda, že ta firma, která zpracovala posudek, zda je to předražené, je americká?" ptá se Korte.

Proti vydání Parkanové jsou i další poslanci, mezi nimi šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg, ministr financí Miroslav Kalousek nebo místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová, která se domnívá, že provinění není dostatečné na to, aby byla Parkanová vydána policii. "Pokud se ukázalo, že v uvozovkách pouze neudělala nějaký odhad, tak by mi to vydání přišlo značně nefér," sdělila svůj názor Právu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…