Poslankyně ODS: Za problémy s dávkami může TOPka a její ministryně

23.02.2013 15:42

Poslankyně ODS Lenka Kohoutová dlouhodobě kritizuje vyplácení sociálních dávek Ministerstvem práce a sociálních věcí. Za problémy, podle ní, může TOP 09 a šéfka resortu Ludmila Müllerová.

Poslankyně ODS: Za problémy s dávkami může TOPka a její ministryně
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

Své sociální dávky v obvyklém termínu nedostalo na 30 tisíc lidí. Podle ministerstva za problémy částečně může technická záležitost a částečně změny v podporách pěstounů.

"Za opakovanými výpadky distribuce dávek není špatná legislativa, ale špatně nastavený systém výplat, za který plně zodpovídá rezort práce a sociálních věcí pod vedením TOP 09. Počítačové programy zavedené minulým ministrem Jaromírem Drábkem mají problémy již více než rok, a proto se paní ministryně nemůže vymlouvat na to, že jsou nové a v záběhu. Od vedení ministerstva stále očekávám harmonogram konkrétních opatření, která ve výplatě dávek konečně udělají pořádek," řekla Kohoutová.

"Potýkáme se nejen s technickými chybami systému, který je dědictvím minulého vedení úřadu. Řešíme také radikální změny na úřadech práce od počátku loňského roku, které přinesly velké pracovní přetížení zaměstnanců," nesouhlasí Müllerová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…