Pražský primátor Svoboda o krizi ODS: Šťastný s Hrdličkou by radši měli mlčet

23.02.2013 11:48

Z výsledků volebních preferencí si nejde nevšimnout uvadající obliby ODS. Z vedení jednotlivých regionů zní různé návrhy na zlepšení, či alespoň uklidnění situace. Podle předsedy pražské ODS Bohuslava Svobody se strana musí pokusit odstavit ty, kteří partaj diskreditují v očích voličů. Například Boris Šťastný a Tomáš Hrdlička, kteří by, podle Svobody, měli, v zájmu strany, držet bobříka mlčení.

Pražský primátor Svoboda o krizi ODS: Šťastný s Hrdličkou by radši měli mlčet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

„Trend upadající podpory ODS reálně existuje a nemá cenu před ním zavírat oči,“ odpověděl Svoboda serveru Lidovky.cz, který se ptal na příčiny současné krize ve straně hned několika politiků. Pokud chce občanská demokracie v následujících volbách uspět, musí, podle předsedy pražské ODS, začít dělat srozumitelnou politiku a přesně si vydefinovat zájmy svých voličů.

Bobřík mlčení

Na kandidátky musí strana umět postavit důvěryhodné lidi a naopak se pokusit odstavit ty, kteří ji diskreditují v očích voličů. „ODS by velmi prospělo, kdyby se např. pánové Boris Šťastný a Tomáš Hrdlička, v zájmu ODS, rozhodli držet bobříka mlčení a nedráždili voliče svými nesmyslnými mediálními výlevy,“ míní Svoboda s tím, že modří musí vědět, kdo je má reprezentovat před voliči.

O nových tvářích mluví i předsedkyně královéhradecké ODS Zdeňka Horníková. Podle ní by do funkcí na všech úrovních měli přijít noví lidé, není totiž možné se zakopávat ve svých funkcích. S personální změnou přišel i místopředseda jihočeské ODS Jan Bauer. Proměna by měla přijít, pokud vedení ODS nevyrukuje s konkrétními kroky, jak krizovou situaci vyřešit.

„Kdybych viděl zástup ambiciozních kandidátů do vedení, volal bych po obměně, ale nikoho takového nevidím,“ myslí si pro změnu místopředseda středočeské ODS Raduan Nwelati. Dále by, podle něj, bylo potřeba změnit vnitřní stanovy, aby omezily vnitřní spory, či připravit nový pravicový a srozumitelný program.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…