Primátor Hudeček je prý nepříčetný vzteky. Čtěte proč

11.09.2013 17:25

ParlamentníListy.cz přinesly v několika článcích řadu insiderských informací přímo ze zastupitelského klubu pražské TOP 09 a pražské topky obecně. Podle informací redakce to pražského primátora a čerstvého místopředsedu pražské TOP 09 Tomáše Hudečka dost naštvalo. A k tomu kauza Opencard a Pinkerton.

Primátor Hudeček je prý nepříčetný vzteky. Čtěte proč
Foto: praha.eu
Popisek: Tomáš Hudeček

Anketa

Kterou stranu budete volit? Ptali jsme se mezi 11.-15. zářím, hlasování skončilo

10%
35%
4%
3%
3%
1%
hlasovalo: 59876 lidí

ParlamentníListy.cz totiž přinesly několik informací i o tom, že Hudeček není mezi zastupiteli TOP 09 zrovna moc populární, a tom, co se děje v pražské topce.

Hudeček si potom postěžoval na tyto články v interním e-mailu, který zaslal zastupitelům TOP 09. ParlamentníListy.cz v Hudečkem citovaném článku informovaly, že Hudečkova podpora Prague Pride vyvolala v TOP 09 kritiku včetně poslance Daniela Korte.

E-mail

„Že se to nelíbilo Danielovi Kortemu, to chápu, ostatně řekl mi to, stejně jako mnoho dalších. Spíše by mne zajímalo, kdo to řekl panu Petříkovi, který podobné články dlouho píše. Ostatně také myslím i ten hned po našem klubu předminulém, jestli si vzpomínáte, kde naprosto přesně popsal, co se na klubu dělo. Což je podle mne trochu škoda, no, snad se mu tedy nedostane do rukou i tento e-mail,“ postěžoval si Hudeček.

Jak čtenáři zjistili, „panu Petříkovi“ z ParlamentníchListů.cz se dostal do rukou i tento e-mail, což podle informací ParlamentníchListů.cz od lidí z magistrátu prý Hudečka ještě víc namíchlo.

Kdo to byl?

„Od topkařů jsem se dozvěděl, že poté, co unikl i jeho e-mail, tak byl Hudeček nepříčetný vzteky a začal prověřovat a podezřívat některé lidi ze svého okolí a z klubu. Ty úniky ho prý hodně štvou. Atmosféra v klubu prý dost zhoustla,“ řekl redakci zdroj.

Mezi těmi, kteří jsou údajně Hudečkem podezříváni z úniků, je i jeho poradkyně Jana Šmejcká, o které se mluví jako o jeho „Nagyové“. Ta dříve pracovala ve společnosti MERO, která provozuje české části ropovodu Družba a ropovodu IKL.

„Ono by možná bylo pro pana Hudečka lepší, než aby se zajímal úniky o některých kauzách, aby těmto kauzám zabránil. Povídá se v magistrátních kuloárech, že můžou kromě Opencard přijít i další kauzy, které by mohly TOP 09 ohrozit, tak uvidíme,“ dodal zdroj.

Kauza Opencard

Podle informací redakce také vzrůstá nervozita kvůli možné obžalobě kvůli kauze Opencard. „Někteří už kvůli tomu považují Hudečka za ´mrtvého muže´,“ řekl zdroj z magistrátu.

Obviněni kvůli kauze Opencard jsou Bohuslav Svoboda (ODS), Eva Vorlíčková (TOP 09), Tomáš Hudeček (TOP 09), Ivan Kabický (ODS), Radek Lohynský (ODS), Lukáš Manhart (TOP 09), Helena Chudomelová, Josef Nosek (ODS), Václav Novotný (TOP 09), Pavel Richter (TOP 09). Dále byli obviněni i někteří zaměstnanci radnice.

Kauza Pinkerton

Týden upozornil na další zajímavou kauzu. Bývalá rada koalice ODS a TOP 09 za primátora Bohuslava Svobody si objednala službu detektivní agentury Pinkerton ČR. Některé indicie nasvědčují podle časopisu Týden tomu, že si pražská radnice za veřejné prostředky najímala soukromá očka, aby sledovala nepohodlné politiky a zřejmě prý i policisty, kteří členy pražského magistrátu obvinili kvůli Opencard.

I podle Týdne atmosféra kolem kauzy neustále houstne, a možná právě v tom je nutné hledat důvody angažmá agentury Pinkerton na magistrátu. Okolnosti jejího nasazení a především mlžení úřadu jsou prý výmluvné. Jedna z nezveřejněných smluv vznikla letos na jaře, tedy krátce po obvinění pražských radních.

Ani společnost Pinkerton, ani pražský magistrát ale sdílný nebyl. „O Pinkertonech nic nevím,“ konstatoval Svoboda. „Slyším o nějakých smlouvách poprvé,“ řekl Hudeček. Proč nejsou smlouvy evidovány v centrálním registru, netuší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…