Průzkum: Jděte pryč, vzkazují vládě lidé

30.03.2012 21:57

Podle průzkumu společnosti SANEP si skoro šedesát procent lidí přeje pád vlády Petra Nečase. Podobný počet občanů také souhlasí s tím, aby se ČSSD snažila vládě vyslovit nedůvěru i nadále.

Průzkum: Jděte pryč, vzkazují vládě lidé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o důvěře vládě

Nadpoloviční většina respondentů (59,7 procenta), která představuje reprezentativní vzorek domácí populace, by uvítala, pokud by se nejsilnější opoziční straně ČSSD podařilo dne 20. 3. 2012, při hlasování o nedůvěře, svrhnout vládní kabinet Petra Nečase. Toto hlasování bylo již třetí v pořadí, přičemž návrh ČSSD podpořilo pouze 85 poslanců.

Celý průzkum ZDE

Nečas dopadne jako Topolánek, myslí si lidé

Podle názoru 56,4 procenta dotázaných by měla ČSSD pokračovat ve snaze o svržení stávající vlády, a to navzdory faktu, že se jedná již o třetí neúspěšný pokus. Stávající vláda by měla podle mínění v souhrnu 62,2  procenta respondentů skončit svržením nebo rezignací premiéra a odchodem celé vlády. Naopak v souhrnu 31 procent dotázaných by preferovalo, pokud by stávající vláda pokračovala až do konce svého volebního období, tedy do roku 2014.

Téměř polovina dotázaných (47,5 procenta) se domnívá, že stávající středopravicový vládní kabinet pod Nečasovým vedením čeká v konečném důsledku stejný osud jako vládu Miroslava Topolánka, která padla po pátém hlasování o nedůvěře vládě.  

Podle názoru 59 procent respondentů by případné předčasné volby byly pro Českou republiku prospěšnější než pokračování vlády. Takový názor lze do jisté míry chápat jako vyvrcholení dlouhodobé nedůvěry a nespokojenosti s nynějším vládním kabinetem, který od svého počátku provází řada kauz a korupčních skandálů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…