První průzkum obliby ministrů nepotěší Jana Fischera. U lidí propadl

17.07.2013 12:30

Kabinet premiéra Jiřího Rusnoka získal důvěru 55,9 procent domácí populace. Až 56,8 procent veřejnosti by si přálo, aby vláda úředníků získala důvěru v Poslanecké sněmovně. V porovnání s tím měla vláda bývalého premiéra Petra Nečase (ODS) důvěru jenom 14,7 procent lidí. Vyplývá to z průzkumu společnosti Sanep.

První průzkum obliby ministrů nepotěší Jana Fischera. U lidí propadl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Zeman jmenoval vládu Jiřího Rusnoka

Rusnokova vláda by ovšem měla vládnout jen po nezbytnou dobu potřebnou pro vyhlášení předčasných voleb. Myslí si to 39,3 procent dotázaných. Přesto se našlo 35,1 procento lidí, podle nichž by překlenovací kabinet neměl vládnout vůbec.

Největší podporu má Rusnok

Samotný Jiří Rusnok se těší důvěře 59,8 procent dotázaných. Expremiér Nečas měl v dubnu letošního roku důvěru jen 15,2 procent veřejnosti.

Nadpoloviční podporu veřejnosti má také ministr obrany Vlastimil Picek (59,5 procent). Přitom ve vládě Petra Nečase měl Picek důvěru pouze 17,5 procent lidí.

Lidé v nové vládě nejméně důvěřují Fischerovi

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová získala důvěru 51,9 procent občanů ČR. Nejmenší důvěru získal ministr financí Jan Fischer, kterého podpořilo jen 22,5 procent dotázaných.

Průzkum probíhal od 10. do 16. července 2013 na vybrané skupině 6908 dotázaných, kteří tvoří reprezentativní vzorek obyvatel České republiky ve věku od 18 do 69 let. Byli vybráni metodou kvótního výběru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…