Rath: Zavřete lidi mezi čtyři stěny a trápíte je steskem. Chce "sexuální hodinky"

01.06.2013 22:05

David Rath inspiruje poslance ke změně podmínek vazby. Všímá si toho deník Blesk a vypočítává, co všechno by mohlo být pro zadržované lepší. Přibýt by mohly kontaktní návštěvy, věznění by se mohli častěji sprchovat a telefonovat by nemohli jen ve výjimečných případech

Rath: Zavřete lidi mezi čtyři stěny a trápíte je steskem. Chce "sexuální hodinky"
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

„Vazba u nás spočívá v tom, že lidi zavřete mezi čtyři stěny a necháte je tam se užírat depresemi a steskem,“ řekl k podmínkám ve vazbě bývalý hejtman a poslanec David Rath. To by však podle něj nemělo být cílem a ani to prý nepředpokládá zákon.

David Rath se rozhodl udělat něco pro změnu těchto „nelidských“ podmínek a připravil návrh na změny v podmínkách vazby. Deník Blesk si všímá toho, že jeho podnětů se ujala skupina poslanců a vypracovala předlohu, která už prošla sněmovním výborem pro obranu. Podle Blesku má zákon na přijetí velkou šanci, protože ho podporují zákonodárci ČSSD i ODS.

Co se může změnit

Cely by prý mohly být v budoucnu rozděleny na kuřácké a nekuřácké. Telefonovat by mohli věznění vždy, jen ve výjimečných případech by to nešlo. Nový zákon by měl umožnit častější návštěvy, a to až 3x týdně. Nyní to je jednou za 14 dní. Podle deníku by se měly zavést i kontaktní návštěvy bez kontroly. To prý znamená „sexuální hodinky“.

V neposlední řadě by se vazebně stíhaní mohli sprchovat 4x týdně, nyní je to jen 2x za týden. Pro lidi ve vazbě by se měla hledat práce třeba i na zvelebování věznice a měli by se dostat častěji na procházku na vězeňský dvorek.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…