Rath při zatýkání: Tu krabici vám nedám

17.05.2012 7:08

Pokud David Rath skutečně věřil, že v krabici, kterou si odnáší od své známé, je víno, pak nejspíš muselo jít o hejtmanovu velmi oblíbenou značku. Dokonce natolik oblíbenou, že byl ochoten se o ní přetahovat s muži zákona. Těm prý bez problémů vydal mobilní telefon a dokonce i zbraně, které měl u sebe. Když však došlo na krabici, kterou si odnášel, zarputile odmítal jí odevzdat.

Rath při zatýkání: Tu krabici vám nedám
Foto: hns
Popisek: David Rath přebírá krabici s penězi, koláž

„Na návštěvě jsem dostal zabalenou krabici s vínem. Následně mě překvapila policie a k mému úžasu místo láhví vína byly v boxu peníze.“ Toto vysvětlení Davida Ratha, jak se v jeho rukou octlo sedm milionů korun, během jediného dne zlidovělo. Tvrzení, že až do otevření krabice netušil, co v ní je, však podle policie dostává vážné trhliny.

Dárek v předpokládané ceně několika stovek či tisíců korun si podle Mladé fronty DNES před policisty střežil neobyčejně ostražitě. Když jej policisté před domem ředitelky kladenské nemocnice Kateřiny Pancové zatýkali, ochotně jim předal svůj mobilní telefon a doklady. Klid neztratil ani ve chvíli, kdy měl vydat pětiranný revolver a teleskopický obušek, které měl právě u sebe.

Vše o zatčení Davida Ratha čtěte ZDE

Když však došlo na krabici „s vínem“, hejtman začal podle MF DNES policii dělat problémy. Krabici odmítal vydat a ustoupil až poté, co jej policisté upozornili, že použijí donucovací prostředky. Až poté podle MF DNES politik krabici vydal. A policisté v ní posléze objevili úhledné balíčky pětitisícových bankovek v celkové výši sedm milionů.  

Sám David Rath však stále trvá na verzi s vínem, místo kterého někdo kvůli hejtmanově diskreditaci narafičil miliony. Hejtmanův advokát Adam Černý MF DNES sdělil: „Ano, byl zadržen s krabicí, ovšem ta byla zavřená. A odcházel od dlouholetého známého.“ Proto podle MF DNES advokát věří, že zatčený politik má velké šance se obhájit.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…