Rath zcela vážně: Umíte si představit, že bych si přihrál 5 milionů?

16.05.2012 11:13

David Rath patří mnoho let k nejhlasitějším kritikům korupce a rozkrádání. Jeho slovník i jedovatá dikce je doslova pověstná. O to větší je šok z výsledku večerní policejní akce i z celého případu, v němž údajně jde o desítky miliónů korun.

Rath zcela vážně: Umíte si představit, že bych si přihrál 5 milionů?
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Ukázky z nejznámějších výroků Davida Ratha

Ratha už sekají na nudle

Slavný výrok napsal středočeský hejtman ve svém článku na blogu pod názvem Hladové masařky. "Dovedete si představit, kdybych si já z krajských evropských fondů do své soukromé ordinace přihrál 5 milionů? Média by mě zcela po právu rozsekala na nudle," napsal Rath 26. března 2012. Kousek od jeho soukromé ordinace nyní policie objevila třicet miliónů v úkrytu pod podlahou jeho domu.

Modrá straka

Mezi slavná "dílka" patří Rathův článek Modrá straka, v němž se tvrdě opřel do poslance ODS Marka Šnajdra. Ten ovšem nikdy zatčen nebo obviněn nebyl.  "Není divu, že čím dál tím víc občanů nazývá ODS modrou strakou. Čím dál tím víc občanů dává za pravdu tomu, že základní heslo ODS zní: Co může být ukradeno, ukradeno být musí. Jiná logická motivace chování pana Šnajdra a zbytku ODS prostě není," napsal 30. 09. 2011 na svém blogu.

Miroslavu Němcovou nazval kleptomankou

Šokující scéna se odehrála v roce 2006 na schůzi Poslanecké sněmovny, když za hlasitého křiku přirovnal Rath Miroslavu Němcovou ke zlodějce, která v samoobsluze krade rohlíky. „V čele Sněmovny má být člověk, který je vzorem nadhledu a velkorysosti, a ne člověk, který krade v samoobsluze rohlíky,“ křičel tehdy David Rath. Svůj projev "doklepl" konstatováním, že ODS by měla do čela sněmovny navrhnout někoho jiného než kleptomanku. Miroslava Němcová má přitom pověst nejslušnější české političky a nikdy nefigurovala v žádném korupčním skandálu.

SLEDUJEME Rathovo zadržení

Rath k Peakovcům

"Peake se drží moci a funkcí jako klíšťata se drží třeba vaší šíje," prohlásil Rath ve sněmovně při diskusi před hlasováním o vyslovení důvěře kabinetu. Na koho se hodí termín pijavice nebo klíště - ve světle policejního odhalení - nechť čtenáři posoudí sami.

Rath nemá rád fízly

7. dubna 2012 napsal politik - opět na svém blogu - článek Neustále pod dohledem. Vyslovil v něm podezření, že lidstvo se připravuje o svobodu. "Když se podívám kolem sebe, mám pocit, že krůček po krůčku ztrácíme čím dál tím víc svobody.  Bojím se, že začínáme žít v totálně profízlovaném světě," tvrdí v článku politik. Možná měl pak poslanec neblahou intuici. Policie jej totiž sledovala půl roku...

Rath: Krade se, Česko není vyspělou zemí

Kromě slova krást David Rath prakticky nepřetržitě hovoří o morálce a o tabu, které nesmí nikdo překročit. "Ve vyspělé společnosti jsou však některé věci tabu. Je tabu obírat nemocné a ukazovat si svaly na invalidech. Stejně tak je tabu tunelovat nebo rozkrádat zdravotnictví," napsal Rath ve svém článku Bendlova partička. Všechno ovšem nasvědčuje tomu, že pro Davida Ratha žádná tabu neplatila.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…