Roste počet sebevražd kvůli exekucím. Fenoménem je i nárůst neplatičů

30.12.2012 5:50

Každý týden přibývají do registru dlužníků desetisíce dalších záznamů o neplatičích. Jen v tomto posledním týdnu jich bylo přes sto tisíc. Tak vysoká čísla se podílejí bohužel i na zvýšeném počtu sebevražd.

Roste počet sebevražd kvůli exekucím. Fenoménem je i nárůst neplatičů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exekučně zabaveno

Centrální registr dlužníků prováděl každý týdentohoto roku velkou aktualizaci neplatičů. V každém z uvedených týdnů se objevily v tomto registru další desetitisíce Čechů. Není proto divu, že statistiky začínají uvádět také to, že z důvodu exekucí roste v Česku počet sebevražd.

I proto byla vytvořena webová stránka: www.exekuce-exekutor.cz. Na ní najdou lidé informace o exekucích, jak se s nimi vypořádat, ale také reference, ankety petice a podobně.

Jelikož nový zákon o exekucích umožňuje podle mnohých jeho kritiků miliardové zisky spekulantům s dluhy a také exekutorům, v současné době podepisují na zmiňovaných stránkách občané petici za zrušení soukromých exekutorů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…