Sci-fi, bláznivé fantazie anebo...? Čtěte, co létalo internetem již letos v dubnu

29.06.2013 8:50

JINÝMA OČIMA Josef Hörl je postava, která nechyběla v posledních dvou letech snad na žádném protestu proti vládě. Ta padla, a tak je na místě se ho zeptat na to, zda cítí nějaké zadostiučinění. ParlamentníListy.cz ho tedy vyzpovídaly a k překvapení od něj slyšely mimo jiné i to, že celý nastávající vývoj událostí znal již prý letos v dubnu.

Sci-fi, bláznivé fantazie anebo...? Čtěte, co létalo internetem již letos v dubnu
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Protest hnutí Occupy Prague

Před rokem 1989 byl tento muž, doktor práv, který také vystupuje někdy jako „Pepa z Depa“ nebo „Žižkovský Pepík“ zodpovědný za výcvik URNY (Útvaru rychlého nasazení). Byl rovněž šéfem útvaru zodpovědného za ochranu ústavních činitelů i vládních budov. Dnes je v důchodu, ovšem kdo by očekával, že si bude užívat stáří někde doma v bačkorách u kamen, ten se mýlí. Rozhodl se tvrdě a aktivně bojovat proti současnému režimu a vládě a také to tak dělá.

Stejně jako protesty bojuje však Josef Hörl se svými příznivci i administrativně - prostřednictvím soudů. Jako právník ví, jak na to. Posílá a posílal žaloby a stížnosti na různé státní představitele (jmenovitě) nejen k našim soudům a institucím – včetně Úřadu vlády a Kanceláře prezidenta republiky, ale i k těm mezinárodním. Věří, že se jeho podněty, které zveřejňuje v listinné podobě na webu Čtvrtého odboje, bude zabývat i Mezinárodní soud pro lidská práva ve Štrasburku. I proto ho červnové události, po nichž následoval rychlý pád vlády, nepřekvapily – ba naopak. Tvrdí dokonce, ač se to může zdát k neuvěření, že vše věděl. Do jaké míry je to pravděpodobné, nechává redakce na čtenáři samotném.

Výňatek ze zveřejněné informace dne 14. dubna 2013 na stránkách: ers-jh.blog.cz

Velmi dobrá zpráva z povolaných zdrojů: Petr Nečas již nebude premiérem od týdne mezi 13. až 17. květnem 2013 a bude nucen rezignovat, je pravděpodobné, že dojde k rozkladu ODS po policejní razii a akcích BIS za účelem dokončení vyšetřování rozsáhlé hospodářské kriminality v řadách především ODS.

Věc, která je proti vůdci ODS připravena se nedá jen tak přejít a uvědomí si to i Nečas.

Krátce na to, bude ministrům Kalouskovi a Chalupovi předáno obvinění z majetkových trestných činů a za přítomnosti auditorů a zástupců Evropské komise dojde pravděpodobně k zadržení obou politiků a k výslechům.

BIS do dvou měsíců spolu s Útvarem odhalování korupce a finanční kriminality SKPV začne sériově předvádět asi 100 starostů a místostarostů převážně z ODS k výslechům a budou organizovány další akce. Bude zasaženo asi 60 úředníků ze 4 ministerstev vlády ČR.

ČSSD sama požádá o vyšetření i kauz některých krajských pracovníků a vyloučí je ze strany.

FBI je připravena zadržet některé české poslance, nebo snad i ministry, kteří se pokusí o útěk do USA.

(není dílem redakce: viz: ers-jh.blog.cz )

„Měli jsme informace, že k tomu dojde, jen se nakonec rozcházely s měsíčním předstihem (předpovězeny byly na květen, udály se v červnu, pozn. red.). To vše, co se děje, se děje na základě našich snah a předávaných informací o tom, co se odehrávalo, upozorňovat různé mezinárodní instituce. A ty, společně s naší policií, musely prostě začít konat,“ řekl ParlamentnímListům.cz Hörl. Jak dodal, požádal spolu s ostatními aktivisty - pozor! - nejen čelní představitele EU, ale i vrchní vedení sil NATO a také prý dokonce Bílý dům, o to, aby pomohl při ochraně lidských práv v České republice.  A proč například právě vojenský pakt NATO? Zdá se to někomu přitažené za vlasy? Možná....přesto Josef Hörl pokračuje dál.

Armáda i policie je pro lidi, měli by na to pamatovat

„Jako občané máme pro ochranu našich lidských práv a svobod armádu i policii, a ta by nám měla v případě nutnosti pomoci. Ti příslušníci by si totiž měli připomínat, že přísahali ve prospěch občanů země, ne jen nějakých kmotry nainstalovaných figurek. Snad by se tak stalo, ale pokud ne, musí být o tom NATO informováno. Aby k nám pak v nějaké vyhrocené situaci neposlali ‚na pomoc‘ nějaké spřátelené vojsko – jako to znají pamětníci z roku 1968,“ poznamenal dále Hörl.

Jak už bylo zmíněno úvodem, sám se v sedmdesátých a osmdesátých letech podílel na výcviku tehdejších elitních policistů Československa. Nyní zdůrazňuje, že v současné době ale policie a armáda snad asi ani nechápe, že by měla v první řadě chránit hlavně lid. Podle něj za vše, co se v naší zemi v posledních letech děje, momentálně děje, jsou zodpovědné politické strany. I proto pak prý  dochází k různým „zpravodajským hrám“.

Překvapil pak tím, že o policejním zásahu v nejvyšších patrech české politiky měli (on a jeho blízcí a sympatizanti) údajně avízo ze Švédska. „Ano, lidi se nám smáli, když jsme to na našich stránkách v dubnu zveřejnili, ale dnes už vědí, že to, co se děje, není náhodné a bude to i dál pokračovat. Doufáme, že se opět moc dostane do rukou občanů a ne nějakých zákulisních hráčů, kteří zemi likvidují a tunelují,“ pokračoval dál Josef Hörl.

Podle něj si tak sama Evropská unie bude řešit vše, co se v Česku dělo kolem evropských dotací. „Mají na to speciální jednotku, která se finančními zločiny zneužívání dotací zabývá. Věřím tak, že se mnozí vládní a političtí představitelé už ke svým korytům, na která byli zvyklí, několik dalších desítek let nedostanou,“ konstatoval aktivista, který založil také takzvaný Čtvrtý odboj. Ten chtěl v minulosti přitom založit písničkář Karel Kryl, ale kvůli předčasnému úmrtí se k realizaci nápadu už nedostal.

A jak jeden ze svých počinů v protivládních aktivitách Hörl okomentoval? „To, co se tu děje, je pro národ neúnosné. Nechci proto nic jiného, než aby Čtvrtý odboj  bojoval za všechny, co tu žijeme a zvedl lidem sebevědomí i právní vědomí. Dochází tu totiž v mnoha oblastech k porušování Ústavy,“ řekl již v minulosti pro ParlamentníListy.cz.


Co je Čtvrtý odboj?

Čtvrtý odboj vznikl jako pokračování myšlenek Karla Kryla, který tento odboj chtěl založit a již to nestihl do svého úmrtí. Jeho myšlenky a program disidentů byl zneužit a pošlapán samými realizátory a dokázali přivést národ na pokraj jeho zániku a zdegradování obyvatelstva nenávistí a lží i vtažení naší vlasti do vojenských uskupení, která vyvolávají válečné napětí ve světě. Nám tudíž přináleží role křoví, které ale má nálepku spolupachatelů na vraždění civilního obyvatelstva. Dále jsme na mezinárodním poli bráni v hospodářských dohodách a vztazích nerovnoprávně, tudíž v podřízenosti velmocí a kapitálu. Tyto vztahy chceme uspořádat a obnovit jedině na vzájemné spolupráci a výhodnosti pro všechny zúčastněné. Tento cíl se ale nedá realizovat v kapitalistické společnosti, která je založena na vykořisťování člověka člověkem. Našim cílem a programem budiž dosažení společnosti kde bude člověk, člověku, člověkem. To předpokládá vytvořit nové výrobní vztahy a využití dosažené technické úrovně výrobních strojů i nástrojů a v neposlední řadě nové utvoření pracovních sil a prostředků využívaných pro blaho občanské společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…