Sestra Mašínů: Za korupcí v Česku stojí komunisté

07.08.2012 11:41

V korupčních skandálech i kriminálních kauzách od devadesátých let stále figuruje množství komunistických kádrů, agentů StB, bývalých členů KSČ a jejich rodinných příslušníků. Serveru prvnízprávy.cz to v rozhovoru řekla Zdena Mašínová, sestra bojovníků proti komunismu bratrů Mašínů.

Sestra Mašínů: Za korupcí v Česku stojí komunisté
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Sestra bratrů Ctirada a Josefa Mašínů Zdena ve svém olomouckém bytě

Podle Mašínové už dnes nekrade pravice, jak někteří lidé neustále tvrdí. Prvnízprávy.cz proto připomínají kauzu Radovana Krejčíře a jeho otce, který byl vysoce postavený funkcionář KSČ, kauzu Poldi Kladno, kde figuroval agent StB Vladimír Stehlík, také podivné zbohatnutí bývalého předsedy ČSSD Stanislava Grosse a naposledy i kauzu Davida Ratha, jehož otec byl také vedený jako agent StB.

Díky sametové revoluci se k moci dostaly existence z Prognostického ústavu

Z vysoce postavené komunistcké rodiny údajně pochází také pražský kmotr Roman Janoušek. Kontakty této rodiny prý sahaly na nejvyšší místa bývalého režimu. Informoval o tom deník MF Dnes.

Mašínová řekla prvnímzprávám.cz, že vývoj v České republice v 90. letech sledovala s nedůvěrou. Není proto překvapená, že jsou dnes lidé rozčarovaní. Sametovou revoluci považuje za obyčejný happening, díky kterému se k moci dostaly „různé existence například z komunistického Prognostického ústavu“.

„V Česku už 23 let hrají s občany divadlo nejrůznější podivní lidé. Třeba takový Václav Klaus, který je jednoznačně orientován na východ. Když se dnes podíváme, kdo se v devadesátých letech dostal k moci, tak každému myslícímu člověku musí být jasné, že u nás skutečná demokracie vzniknout nemohla. Česko je klasickou postkomunistickou zemí,“ uzavřela Mašínová rozhovor pro prvnízprávy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…