Slečna za 270 tisíc. Státní angažmá Hadamczikovy přítelkyně zajímá policii

20.06.2012 12:14

Kamarádství Radima Ziky, který nedávno odstoupil z čela Pozemkového fondu, a trenéra hokejové reprezentace Aloise Hadamczika je přezkoumáváno policií. Zdá se jí, že oba pánové přenášeli své přátelství i do byznysu a Zika přihrál kouči nároďáku několik zajímavých zakázek.

Slečna za 270 tisíc. Státní angažmá Hadamczikovy přítelkyně zajímá policii
Foto: pfcr.cz
Popisek: Ředitel Pozemkového fondu ČR Radim Zika

Policie se pozastavuje zejména nad tím, že Zika na fondu podivně zaměstnal Hadamczikovu dvaadvacetiletou přítelkyni Lucii Placzkovou, a rovněž nad faktem, že Zika prosadil přestěhování kanceláří Pozemkového fondu do Hadamczikova domu, kde si trenér účtuje nápadně vysoký nájem.

Podle serveru IHNED.cz některé indicie nasvědčují, že Placzková byla štědře placena, aniž by pro Pozemkový fond odváděla nějakou práci. Především je podivné, že tato středoškolačka bez relevantních zkušeností dostala na fondu práci jako ekonomická expertka. Když se jí navíc redaktor zeptal na smlouvu s Pozemkovým fondem, reagovala překvapeně a až později vysvětlila, že fondu pomáhala s papírováním. Hned v prvním měsíci spolupráce dostala 33 600 korun a celkem jí bylo vyplaceno 270 tisíc.

„Policii jsme předali všechny dokumenty. Nemyslím si, že by mohla najít něco nezákonného,“ sdělil v pondělí serveru IHNED.cz sebevědomně sám Zika.

Ruce pryč od celé kauzy dává i reprezentační trenér. Jeho vztah se Zikou byl prý naprosto obvyklý. „Chtěl bych vás upozornit, že jsem státní trenér, že o hokej se zajímá celý český národ, z toho vyplývá, že mě zná spousta lidí, i ti, kteří mají významné funkce. Je to přirozený jev,“ sdělil IHNED.cz Hadamczik a více odmítl cokoliv komentovat. Dotazy na propojení se Zikou ho od začátku zlobily a vždy tvrdil, že o práci své přítelkyně Placzkové se nezajímá.

Pouhou náhodou je podle něj i to, že  Pozemkový fond ze Zikova rozhodnutí přestěhoval své sídlo do Hadamczikem vlastněného domu, kde si reprezentační trenér naúčtoval dvakrát takové nájemné, než fond platil předtím.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…