TOP 09 má další problém v kauze Opencard, píše server

28.03.2013 7:40

Politické rozpletení kauzy Opencard má v současném vedení hlavního města Prahy na starosti Eva Vorlíčková z TOP 09. Server Česká pozice.cz ovšem zjistil, že posudek o správnosti zadání zakázky pro firmu Haguess vypracovala firma Abbot Legal, jejímž spolumajitelem je další politik za TOP 09. Existuje tu proto podezření ze střetu zájmů.

TOP 09 má další problém v kauze Opencard, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dobíjení karty Opencard

Spolumajitelem firmy je advokát Jan Krofta, který zároveň působí v pozici zastupitele na Praze 7. Prohlášení náměstka primátora Tomáše Hudečka svědčí o tom, že si radní nebyli vědomi možných problémů v této věci. „Netuším, jestli zastupitelé za topku o spojení s Prahou 7 v tu chvíli věděli.“ říká náměstek.

Zakázka na úpravu a údržbu softwaru ke kartě Opencard byla přidělena v jednacím řízení bez uveřejnění a nebyli k ním přiloženy ani oponentní posudky. Sami radní si přitom v prosinci 2011 odhlasovali, že oponentní posudky budou součástí každé zakázky přesahující dva miliony korun. Když Vorlíčková oponentní posudky nezajistila, porušila pravidla, která si nastavila sama rada. Abbot Legal přitom v dubnu loňského roku ujišťovala radní, že při uzavírání smluv s firmou Haguess postupují v souladu se zákonem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…