Tady máte projev Davida Ratha, překvapil Paroubkův muž

05.06.2012 14:06

Média minimálně od dnešního rána spekulují, co po druhé hodině odpoledne zazní v projevu vazebně stíhaného poslance Davida Ratha. Novinářům se nepodařilo získat bližší informace z poslance, ale server aktuálně.cz tento nedostatek faktických informací vyřešil originální cestou. Fiktivní projev Davida Ratha sepsal pro server séf PR a marketingu Lidového domu Petr Dimun, který dnes hojně přispívá na web expremiéra Jiřího Paroubka (NS-LEV 21).

Tady máte projev Davida Ratha, překvapil Paroubkův muž
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Text Petra Dimuna, který má být jeho fiktivní obhajobou, jež by mohla zaznít ve sněmovně, je prodchnut výroky o tom, že celá kauza je podezřelá a to od svého zrodu. Podezřelé je to, jak si případ předávají jednotlivá státní zastupitelství, je divné to, že média Ratha dopředu prakticky odsoudila, a řada dalších věcí. Mezi jinými i to, že jeho obhájci dodnes nemají k dispozici celý spis.

Odsuzují mě lidé s vlastními kauzami na bedrech

„Ruku na srdce, nasadit tyto prostředky na kohokoliv z vás, na kauzy IZIP, armádní zakázky, na miliardové tunely v dopravních stavbách, na tak zvanou privatizaci dolů, ať již mosteckých, či ostravských, Škody Plzeň, na lumpačení v ČEZ, nebyl bych asi na litoměřické pryčně tak sám. Dámy a pánové, nepřipadá vám absurdní, že o mém vydání rozhodují lidé, kteří mají ve všech těchto zlodějnách namočeny nejen prsty, ale kteří přímo chrochtají ve svých žlabech?“ doporučuje pronést v projevu pro Ratha Dimun.

Podle Dimuna by v projevu měl zaznít i výčet Rathových úspěchů. Jako hejtman byl prý možná tvrdý a možná i nesnesitelný, ale vždy se snažil plnit sliby. Středočeský kraj dnes možná není rájem na zemi, ale podle domnělých slov Davida Ratha z pera Petra Dimuna se vždy snažil zlepšovat život všech občanů v regionu a to i tím, že zajistil kladné hospodaření fakultních nemocnic.

Když byl ministrem zdravotnictví, dokázal stabilizovat hospodaření VZP, což nedokázal nikdo před ním, ani po něm. Rath to podle slov uvedených ve fiktivním projevu dokázal třeba i proto, že se nebál a že to vzal jako výzvu, což se netýká jen hospodařením VZP, ale dalších věcí, se kterými se Rath rozhodl potýkat.

„A co se týče souhlasu k trestnímu stíhání, nečekám nic jiného, než že mne tato sněmovna - kde vedle sebe sedí kmotr a kmotřenec, jen tam vzadu je výjimka, tam sedí vedle sebe dva kmotři - vydá," má uzavřít fiktivní projev Rath.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…