Tak moc Jindřichu Šídlovi vadí Zemanovci: Než oni, tak snad radši KSČM

04.02.2013 9:42

Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo dlouhodobě kritizuje Václava Klause a Miloše Zemana. Po jeho úspěchu v prezidentské volbě zúčtoval alespoň s jeho stranou Zemanovců. Ta prý vůbec není stranou, ale nevyzpytatelným panoptikem bývalých Zemanových ministrů, navíc plně v režii Miroslava Šloufa.

Tak moc Jindřichu Šídlovi vadí Zemanovci: Než oni, tak snad radši KSČM
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Komentátor Hospodářských novin v pořadu ČT Hyde park

Podle Šídla bychom se neměli nechat zmást názvem Strana práv občanů- Zemanovci. Ve skutečnosti se prý o žádnou stranu nejedná. Od počátku se totiž prý jednalo pouze o oživlou síň tradic Zemanovy vlády, nakombinovanou s penězovodem, jehož jediným smyslem bylo vrátit Miloše Zemana do nejvyšší politiky. Příjemným bonusem byla pomsta Jiřímu Paroubkovi ve volbách 2010.

Dostat Miloše Zemana na Hrad se podařilo, a nyní se toto panoptikum zaměří na sněmovní volby. A toho se Šídlo upřímně hrozí. „Český volič již spáchal za ta léta ledasjakou hloupost, ale tuhle by si snad mohl odpustit,“ píše.

Když probere majetkové poměry senátora SPOZ Palase a dodá tradiční dovětek, že za tím vším stojí Miroslav Šlouf, zkonstatuje, že předseda ČSSD Bohuslav Sobotka by musel být blázen, kdyby chtěl s něčím takovým mít cokoliv společného, natož si to pozvat do vlády. ČSSD by tento spolek prý místo nadbíhání měla vykázat do bezvýznamnosti, nejlépe někam ke dvěma procentům hlasů. Bohatě prý bude stačit, že se bude muset potýkat s Milošem Zemanem na Hradě.

Závěrem Šídlo rezignovaně dodává, že pro ČSSD snad neexistuje horší řešení. "Lepší, než koalice s tímhle příznačným spolkem je snad i vláda s komunisty, u nichž alespoň člověk tuší, co může čekat," uznává komentátor.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…