Tak si žije solární baron. Bulvár přinesl fotky

20.02.2013 6:57

Bulvár se rozhodl svým čtenářům ukázat, jak si žije jeden z největších „solárních baronů“. Ukázal království Jarmila Šeby, provozovatele druhého největšího solárního parku v zemi Vepřek nedaleko Mělníka. Ve stejné lokalitě, konkrétně ve Spomyšli, vlastní Šeba obrovské, byť nenápadně se tvářící, sídlo. A tím výčet jeho majetku zdaleka nekončí.

Tak si žije solární baron. Bulvár přinesl fotky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solární panely - ilustrační foto

V sídle solárního barona podle deníku Blesk najdeme posilovnu s halou na aerobik, tenisový kurt, koupací jezírko či pokoj s promítacím plátnem. Letecký snímek ukazuje obrovský pozemek ve tvaru písmene L, ovšem z ulice je vidět pouze nijak nápadné průčelí rodinného domku. Kromě toho prý Šebovi patří vila v pražských Dejvicích a polovina bytového domu na Veleslavíně.

„Původně jsem chtěl starý dům nějak modernizovat, možná ho trochu rozšířit. Jenže jsem se bál, že dům může přestavbou ztratit svou tvář a změnit se v těleso, které sem na vesnici nepatří,“ vysvětlil o svém venkovském sídle časopisu Bydlení, stavby, reality sám Šeba. Blesk k tomu dodává, že citlivě zasazená nemovitost má hodnotu v desítkách milionů.  

Šeba podle bulváru figuruje ve společnosti FVE Czech Novum, která na Mělnicku provozuje druhou největší fotovoltaiku v zemi. Tato společnost je vlastněna dvěma firmami - Decci a Berlenga Uzbekistan. V první společnosti, mající ve fotovoltaice většinu 63 procent, vystupuje Šeba jako předseda představenstva. Společnost má však akcie na doručitele, takže nikdo netuší, kdo je vlastníkem.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…