Také bulvár šťouchl do Václava Klause. Ošklivým seznamem

08.03.2013 6:44

Ani bulvár odcházejícího prezidenta Václava Klause nešetří. Deník Blesk dnes přinesl výčet sedmi jeho hříchů, které označuje jako smrtelné. A jako bonus seznam věcí, které mu dělají dobře a které ho naopak pobuřují.

Také bulvár šťouchl do Václava Klause. Ošklivým seznamem
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Václav Klaus při svém posledním prezidentském projevu v České televizi

Anketa

Kterého prezidenta ctíte nejvíce?

11%
5%
19%
8%
20%
37%
hlasovalo: 23633 lidí

Klaus se podle deníku Blesk zapsal do historie především svým výrokem o špinavých penězích, který údajně stojí za vším špatným, co se od roku 1989 odehrálo. „Je obtížné rozlišit čisté a špinavé peníze, protože to na nich není poznat,“ prohlásil v roce 1996. On sám se považuje za jednoho z otců kuponové privatizace, kritici se na něj dívají spíše jako na patrona tunelářů. Voliče a příznivce ODS také v roce 1998 nepříjemně zaskočila opoziční smlouva. Před volbami totiž strana mobilizovala proti nástupu ČSSD, avšak po jejich uplynutí si spolu rozdělili mandáty.

„Vědci i lední medvědi se mohou jít klouzat – třeba na poslední pořádný ledovec,“ podotýká Blesk a naráží tak na Klausovo popírání globálního oteplování. Jak už mnohokrát veřejně prohlásil, on sám žádné ničení planety nevidí, neviděl a nemyslí, že tyto názory sdílejí rozumní lidé.

Svět se smál. My se styděli

Do české historie i světového podvědomí se Klaus zapsal i jako zloděj cenných per. „Svět se smál, my se styděli,“ popisuje Blesk, jak prezident uzmul pero vysázené drahokamy z Chile. Nebo možná „ponechal na památku“, jak se hájil Klaus.

Ani poslední týdny a měsíce nebyly bez hříchů. Za možná ten největší lze považují jeho odpůrci udělení dílčí amnestie v rámci svého posledního novoročního projevu. „Podezřívají ho, že tuneláře kdysi stvořil. Teď těm, které chytil, dal rozhřešení,“ nešetří ho Blesk. Klaus si ale stále stojí za svým. Amnestii by podle svých slov neváhal vyhlásit znovu a ve stejném rozsahu.

Je libo vepřový řízek nebo čokoládový krém?

Zřejmě proto, že Klaus tuší, že zůstane pouhou bezvýznamnou figurkou, narážel se nedávno do svého předchůdce Václava Havla. Alespoň takto si odůvodňují výroky Klausovi kritici. „Extrémní levičák, který neváhal bořit řád,“ opřel se do Havla a jeho éru přirovnal ji k jakobínské krutovládě ve Francii.

A co má dosluhující Klaus rád? Podle Blesku třeba přecházení na červenou, jak označoval prý své nevěry s blonďatými letuškami, dostatek chvály a vepřový řízek a čokoládový krém, protože se přece jedná o pořádné pravicové jídlo. Naopak dobře mu podle výčtu bulváru není není ze Švejka, Evropské unie a dovolených, které považuje za barbarské přežitky z minulého století.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…