Tejc po osvobození Lessyho: A teď ať odstoupí Kubice

16.05.2013 17:26

Obvodní soud pro Prahu 7 zprostil obžaloby bývalého policejního prezidenta Petra Lessyho. Lessy byl viněn z pomluvy a zneužití pravomoci. Stínový protějšek ministra vnitra Jeroným Tejc už vyzval Jana Kubiceho, aby tedy odstoupil.

Tejc po osvobození Lessyho: A teď ať odstoupí Kubice
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Petr Lessy

Petr Lessy měl zneužít pravomoci, když údajně nechal uniknout do médií negativní informace o náměstkovi krajského ředitelství ve Zlíně Jaroslavu Vaňkovi. Vinu odmítal, nyní byl i soudem zproštěn obžaloby.

Bývalý policejní prezident po svém obvinění tvrdil, že informace o Vaňkovi nepocházely od něj a že za trestním stíháním stojí jen snaha ministra vnitra Jana Kubiceho odvolat ho z funkce. Tak se také stalo, nahrazen byl Martinem Červíčkem.

Kubice pak tvrdil, že pokud by se ukázalo, že obvinění Lessyho bylo účelové, odstoupí ze své funkce. Připomněl to i stínový ministr vnitra za ČSSD Jeroným Tejc v Poslanecké sněmovně. „Co jiného než rozsudek soudu, že to obvinění se nezakládalo na pravdě, tedy že bylo účelové, by mělo vést k tomu, že by měl pan ministr naplnit svá slova a odstoupit?“ ptal se Tejc.

V rámci interpelací tak ministrovi položil i jasnou otázku – kdy hodlá Kubice odstoupit? „Do kdy tak učiní? Protože tady není třeba se ptát, zda tak učiní.“ Odpovědi se ale nedočkal, Kubice je totiž na zahraniční cestě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…