To není vtip: Manželka Davida Ratha kandiduje do krajského zastupitelstva

10.08.2012 8:46

Hnutí Středočeši2012.cz sází na popularitu středočeského exhejtmana Davida Ratha. Do čela kandidátky pro podzimní krajské volby postavil nový politický subjekt Rathovu někdejší mluvčí Berill Maschekovou. Do volebního boje jde i manželka vazebně stíhaného politika Eva. Uvádějí to páteční Lidové noviny.

To není vtip: Manželka Davida Ratha kandiduje do krajského zastupitelstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Nový politický subjekt Středočeši2012.cz zaregistroval u ministerstva vnitra před třemi týdny starosta obce Hostivice Jaroslav Kratochvíl. Středočeši vážně uvažovali, že je do krajského klání povede sám David Rath. Jenže ten nadále zůstává v litoměřické vazební věznici.

"Protože to s nadějí na jeho propuštění dopadlo špatně, nakonec jsme od toho upustili. Jinak ale David Rath do politiky určitě patří i přes to, co se stalo," řekl LN Kratochvíl.

Starosta stojí za Rathem

Po Rathově obvinění sám opustil řady sociální demokracie. "Nelíbilo se mi, jak se strana ke svému hejtmanovi zachovala," vysvětlil svoje rozhodnutí starosta Hostivice.

Lidé z obce, která leží nedaleko Prahy, zaplňují většinu dalších míst na kandidátce. "Středočeský kraj díky svému působení na hejtmanství velmi dobře znám," řekla Berill Mascheková, jednička na kandidátní listině.

Někdejší Rathova strana přistupuje ke své volební konkurenci laxně. "Je mi to jedno, máme demokracii," řekl lídr středočeské kandidátky sociální demokracie Josef Řehák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…