To není vtip: Zavřeli Šišku a Drábek mu nadělil odměnu

12.12.2012 7:43

Přestože byl náměstek exministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka Vladimír Šiška zadržen, ten samý měsíc dostal vysokou odměnu. A nebylo to poprvé. Drábkův nejlépe placený náměstek bral letos v průměru 131 tisíc korun měsíčně. Informují o tom Lidové noviny.

To není vtip: Zavřeli Šišku a Drábek mu nadělil odměnu
Foto: tan
Popisek: Jaromír Drábek v Partii na Primě

Šiškův celkový plat za deset měsíců se vyšplhal na 1 319 617 korun, přičemž odměny z toho činily na 335 tisíc korun. Dalším čtyřem náměstkům dal Drábek odměny od 135 do 245 tisíc korun.

Ministerstvo vnitra sice nezveřejnilo u částek konkrétní jména, LN ale usuzují, že ty nejvyšší dostával právě Šiška, jelikož byl Drábkovou pravou rukou. Třísettisícové prémie dostal podle ministerských dokumentů ve dvou částech. V červnu a v říjnu.

Podle zákona by měly státní úřady mimořádné odměny řádně odůvodnit. V dokumentech, které získaly Lidovky.cz s pomocí informačního zákona, stojí pouze nic neříkající formulace: „Za úspěšné splnění mimořádných nebo zvlášť významných pracovních úkolů."

„Vedoucím pracovníkům ministerstva jsem udělil odměny za třetí čtvrtletí podle dosažených výsledků práce," uvedl Drábek s tím, že žádnou korupci, ze které je Šiška obviněn, nezaznamenal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…