Tykačovy pole a milióny jsou opět ohroženy. Rozhodne Nejvyšší soud

12.01.2014 20:25

Část majetku čtvrtého nejbohatšího Čecha Pavla Tykače je v ohrožení. V souvislosti s kauzou vytunelování CS Fondů by mu totiž mohl být soudem zajištěn majetek. Ten se celkově odhaduje na 33 miliard korun.

Tykačovy pole a milióny jsou opět ohroženy. Rozhodne Nejvyšší soud
Foto: ČSSD
Popisek: Ministryně spravedlnosti Rusnokovy vlády Marie Benešová

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová se v pondělí obrátila na Nejvyšší soud v souvislosti s miliardářem Pavlem Tykačem. Podala totiž dvě stížnosti v rámci kauzy vytunelovaných CS Fondů. Tykačovi tak může být zajištěna část majetku.

„Podle verdiktu Nejvyššího soudu by tato stížnost mohla vést k tomu, že by se mohlo znovu sáhnout na majetek Pavla Tykače," uvedla pro deník Insider mluvčí Ministerstva spravedlnosti Štěpánka Čechová.

Podle dokumentů, které má internetový deník k dispozici, už vyšetřovatelé jednou zabavili část Tykačova majetku, a to ve výši 341 milionů korun. Šlo o pozemky a částku přibližně 239 milionů. Proti zabavení se Tykač bránil u pražského vrchního soudu a uspěl.

Úplně první stížnost Benešové, kterou odeslala k Nejvyššímu soudu před koncem loňského roku, upozorňuje na fakt, že soudy při rozhodování o obnově Tykačova stíhání nepracovaly se všemi důkazy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…