V Praze přednášel islamista. Říká o Židech, že jsou potomci opic

20.06.2012 14:51

Jak informovaly webové stránky Islámská nadace v Praze, v sobotu proběhla v pražské mešitě v Blatské ulice v Praze 9 – Kyje přednáška Šejcha Haithama al-Haddáda. Odborník na islámský extremismus, který napsal knihu Islám a islamismus v ČR, a sám bývalý muslim Lukáš Lhoťan říká, že se jedná o radikálního islamistu, který je proti demokracii.

V Praze přednášel islamista. Říká o Židech, že jsou potomci opic
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

„Předseda Muslimské nadace výzkumu a rozvoje v Londýně Šejch Haitham al-Haddád je znám svými kontroverzními výroky na adresu Židů a prosazováním zavedení islámského práva šáría ve Velké Británii. Ve Velké Británii se účastní akci islámských extremistů, například hnutí Hizb –ul-Tahrir, jež je vedeno jako extremistické v Německu i Británii, také prezentuje konflikt na Blízkém východě jako válku muslimů se Židy. Al-Haddad vyzývá muslimy, aby se připravili na džihád, po celém světě. V rámci prosazování islámského práva šáría v jeho nejméně tolerantní podobě prosazuje fyzické tresty, sekání rukou a kamenování,“ upozorňuje Lhoťan.

Židé jako potomci opic a amputace genitálií

„V Holandsku a dalších evropských zemích vedou Haitham al-Haddada na seznamu islámských extremistů, v Německu zatýkají jeho kolegy salafisty a u nás česká společnost, policie, média a politici ignorují takovéto ´umírněné muslimy´,“ zlobí se Lhoťan.

„Povím vám pravdu o boji mezi námi a Židy, kteří jsou nepřáteli Alláha (Boha) a jsou potomky opic a prasat,“ pronesl jednou muslimský kazatel al-Haddád. Současně podporuje i ženskou obřízku, tedy amputaci některých částí vnějších pohlavních orgánů ženy.

ParlamentníListy.cz nedávno jako první informovaly, že český muslim, Lukáš Ali Větrovec, kázal v brněnské mešitě nenávist proti Židům. Hanobení etnické skupiny, národa a přesvědčení. Právě podstatu tohoto trestného činu naplňuje podle policistů kázání, které před lety v Brně pronesl muslimský konvertita Lukáš Větrovec. Kvůli promlčení ale nepadne žádné obvinění.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…