Veliké slučování ministerstev. Možná přijdeme i o ministryni Hanákovou

03.12.2012 7:14

Po svém nástupu slibovala vláda premiéra Petra Nečase výrazné zeštíhlení státní správy včetně rušení ministerstev a po více než dvou letech fungování této vlády se zdá, že na velké změny dojde. Šest resortů se možná sloučí do tří velkých úřadů.

Veliké slučování ministerstev. Možná přijdeme i o ministryni Hanákovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání vlády narozdíl od sněmovny vyniklo tedy hojnou účastí

Pondělní MF Dnes znovu přináší úvahu o spojení ministerstva průmyslu a dopravy. Tím to ale nemá skončit. Může dojít i na spojení resortu zemědělství a ministerstva pro místní rozvoj nebo ministerstva kultury s ministerstvem školství.

Peake oslabuje vlastní lidi

"ODS by měla být ve vládě nositelem myšlenky, že musí docházet k úsporám agend. A byl to jeden z hlasů, který zněl na kongresu ODS. Může to znamenat i rušení či slučování některých ministerstev," uvedl pro MF DNES Martin Kuba.

Není bez zajímavosti, že sloučení ministerstev hlasitě prosazuje právě vicepremiérka Karolína Peake (LIDEM). Přitom sloučením ministerstva dopravy s ministrem dopravy ztratí strana LIDEM jedno zastoupení ve vládě a sloučením ministerstva pro místní rozvoj s resortem zemědělství ztratí tato strana i druhý vládní post. Je třeba také říci, e šéf MMR Kamil Jankovský (LIDEMÚ se svou stranickou šéfkou nesouhlasí. "V tom se s paní vicepremiérkou neshodneme," reagoval ministr.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…