Vít Bárta se poučil. Příště prý bude opatrnější

20.12.2012 10:07 | Zprávy

Vít Bárta může slavit. Někdejší šéf poslaneckého klubu Věcí veřejných a exministr dopravy se podle rozhodnutí odvolacího soudu nedopustil trestného činu, když svým tehdejším kolegům Jaroslavu Škárkovi a Kristýně Kočí předal bezúročné půjčky. I když do vězení nepůjde, pro příště si rozmyslí, komu dávat obálky s penězi.

Vít Bárta se poučil. Příště prý bude opatrnější
Foto: Vladimír Škarda
Popisek: Soud s Vítem Bártou. Kateřina Klasnová podpořila svého manžela

Bárta dostal rozhodnutí odvolacího soudu ve středu a tvrdí, že podoba, která se objevila v médiích, má formální odchylky. „Zřejmě se tedy jedná o jiný exemplář, který musel zveřejnit pan Škárka," řekl Bárta v rozhovoru pro server iDnes.cz. „Vzhledem k tomu, že to zjevně není ten můj exemplář, ale exemplář pana Škárky, tak to naznačuje, odkud vítr vane," dodal.

V čem se obě verze navzájem liší, ale nechce konkretizovat. Bárta očekává, že rozsudek u obvodního soudu bude po rozhodnutí odvolacího soudu osvobozující, a hodlá se stát předsedou Věcí veřejných.

Příště bude opatrnější

Po této negativní zkušenosti už si prý dá politik pozor, komu napříště předá obálku s penězi. „Musím říci, že je spousta velmi krutých zkušeností s politiky o tom, jak se dá jakýkoliv dobrý čin obrátit proti vám. Takže jestli mě to k něčemu vede, tak k výrazné opatrnosti v tom, komu věřit a komu ne," říká Bárta.

Na závěr rozhovoru vyjádřil poslanec spokojenost s výsledkem soudního řízení. „Jsem nesmírně rád, že se odvolací soud přiklonil k názoru prvoinstančního soudu, že pan Škárka se slečnou Kočí ze mě záměrně a zákeřně vylákali půjčku, kterou následně obrátili v úplatek s cílem mě politicky diskreditovat," uzavírá Bárta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…