Vlivný Hrdlička má dost pomluv: Budu Svobodu žalovat

26.05.2013 8:56

Vlivný radní za Prahu 10 Tomáš Hrdlička (ODS) plánuje zažalovat bývalého primátora Bohuslava Svobodu (ODS). Ten v rozhovoru pro Lidové noviny prohlásil, že se Hrdlička sešel s lobbistou Ivo Rittigem a s vrcholným představitelem pražské TOP 09.

Vlivný Hrdlička má dost pomluv: Budu Svobodu žalovat
Foto: ČT
Popisek: Člen pražské regionální rady Prahy 10 Tomáš Hrdlička z ODS

Radnímu Hrdličkovi už došla trpělivost se sérií lživých útoků a urážek. "Předpokládám, že se ti ostatní pánové připojí k mojí žalobě na ochranu osobnosti, neboť tento poslední lživý útok mě opravdu poškodil," uvedl Hrdlička pro server Lidovky.cz.

Údajnou schůzku odmítá i celá pražská TOP 09

Také celé vedení pražské TOP 09 se brání tvrzení Svobody, že se ve čtvrtek sešlo s Hrdličkou a Rittigem. "S těmi pány se neznám a ani nikdy znát nebudu. Nesešel jsem se s nimi," prohlásil pro Lidovky.cz radní pověřený k výkonu pravomocí primátora Tomáš Hudeček (TOP 09).

Šéf zastupitelského klubu TOP 09 v Praze Jiří Vávra míní, že Svoboda svým výrokem poukazuje na Františka Laudáta, poslance za TOP 09.

Hrdlička s Rittigem údajně nikdy nemluvil

Hrdlička odmítl, že by se s Rittigem sešel. "S panem Rittigem jsem se v životě fyzicky nesetkal. Je možné, že byl na nějaké akci, kde jsem byl náhodou i já, ale nikdy jsem s ním nemluvil," popírá radní schůzku.

Na dobu schůzky mám alibi, prohlásil Laudát

Laudát připustil, že se s Hrdličkou zná z doby, kdy působil v ODS. Zdůraznil ale, že se nerozešli v dobrém, když opouštěl stranu a přecházel k TOP 09. Nevidí proto důvod, aby se s Hrdličkou scházel.

"Ve čtvrtek, kdy měla podle Svobody schůzka proběhnout, jsem připravoval kolegyni Langšádlovou na Události komentáře v České televizi a do té doby jsem byl ve sněmovně, takže mám alibi. Myslím, že můžu s jistotou tvrdit, že nikdo z vedení pražské TOP 09 se s těmi pány nesetkal," uvedl Laudát.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…