Výsměch Rathovi z řad ODS: Řídils kraj jako Hušák Sazku

15.05.2012 11:21

Policisté v pondělí večer zadrželi středočeského hejtmana a také poslance Davida Ratha z ČSSD. Spolu s Rathem kriminalisté zadrželi další čtyři muže a tři ženy.

Výsměch Rathovi z řad ODS: Řídils kraj jako Hušák Sazku
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Podle zjištění médií se má záležitost týkat veřejných zakázek. Mělo být zadrženo celkem osm lidí - pět mužů, z toho jeden poslanec, a tři ženy. Zadržení jsou podle nich podezřelí z poškozování zájmů Evropské unie, podplácení či přijetí úplatku a sjednávání výhody při zadání veřejné zakázky. Rath byl již prý obviněn.

SLEDUJEME Rathovo zadržení

Ke kauze se vyjádřil i místopředseda středočeské ODS a senátor Karel Šebek. „Na Rathovi mě překvapovalo už jen to, co všechno mu je tolerováno. Myslím, že vedl Středočeský kraj jako Aleš Hušák Sazku. Pro mnoho lidí to bude hořké procitnutí. Přál bych mu soudce Šotta,“ řekl ParlamentnímListům.cz Šebek, který narážel na soudce Jana Šotta, jenž soudil (a odsoudil) případ Víta Bárty a Jaroslava Škárky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…