Vzal jste mi hodinu života, útočil Töpfer v ČT na Takáče

24.02.2012 20:39

VIDEO UVNITŘ Nastupující šéf Vinohradského divadla a senátor Tomáš Töpfer (ODS) si v horkém křesle pátečního Hydeparku nebral servítky. Hned v úvodu moderátora Daniela Takáče zkritizoval za to, že jej vůbec pozval. 55 minut, po které pořad trvá, prý mohl věnovat něčemu užitečnějšímu.

Vzal jste mi hodinu života, útočil Töpfer v ČT na Takáče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová, Tomáš Töpfer a Václav Klaus v diskuzi

Tomáš Töpfer v posledních dnech čelí velké kritice, zejména z řad jeho hereckých kolegů. Je mu vyčítána například kumulace funkcí, členství v Senátu, vedení divadla i další funkce. Jak to vše stíhá? Zvládá všechny funkce na plno, nebo některou z nich šidí? Právě to zajímalo diváky pátečního Hydeparku, jehož byl hostem. 

Zaberete mi hodinu, útočil Töpfer

Hned na úvod Töpfer nezapomněl moderátora Daniela Takáče upozornit na to, že je hostem pořadu jen ze své libovůle. Čas, který účinkováním v něm ztratí, by totiž prý mohl investovat daleko užitečněji. "Teď se na mě sesypala média, včetně toho vašeho, v nichž musím vysvětlovat, jak to všechno stihnu. Vy mně zaberete hodinu, kterou jsem mohl věnovat něčemu jinému," obořil se na moderátora herec a politik.

Úspěšný manažer. To jsem já

Ten hned záhy musel čelit pichlavému dotazu z úst diváka Vendelína. "Nebudete něco šidit?" otázal se ho muž, který zmínil řadu funkcí, jež Töpfer zastává. "Nemám ten pocit," řekl bohorovně Töpfer s tím, že úspěšný manažer má na většinu agendy tým lidí.

A ani další dotaz Töpfera nešetřil. Divačku zajímalo, zda má čas číst návrhy zákonů, jež prochází horní komorou Parlamentu, jíž je členem. Herce a senátora její otázka pobavila. "Celý občanský zákoník samozřejmě nepřečtete," poučil ji. 

Stropnický? Nevím

Pochvalný nebyl ani další dotaz divačky Anny Dvořákové. "Co bude s panem Stropnickým?" zaútočila na Töpfera ohledně osudu současného šéfa Vinohrad. "Nebudu mu to vzkazovat přes média, paní Anně Dvořákové neodpovím," řekl lapidárně nastupující šéf divadla, jemuž dlouhá léta velel právě Stropnický.

Fatální bylo ale obvinění jeho hereckého kolegy, Ladislava Freje. To, že je Töpfer "platfusák" i další nevybíravé tituly, uvedl herec už v rozhovoru pro čtvrteční deník Blesk. Jeho invektivy poté zopakoval jeden z diváků.

"Já jsem vážně ve veřejnoprávní televizi?" byl dotazem šokován Töpfer, zmateně se rozhlížející po studiu. "Že tady budeme komentovat bulvár, to jsem skutečně nečekal," obořil se opět na moderátora.

Do diskuze se poté nečekaně přihlásil z pražské restaurace Ve Mlýně i sám Ladislav Frej. Toho mimo jiné zajímalo, proč se šéfem Vinohrad stal právě Töpfer. "Nikdo lepší se nepřihlásil, Láďo," vysvětlil familiárně Töpfer. Ten přes média Freji emotivně vzkázal, že jej "má rád". V České televizi  mu také nabídl, že by si spolu "někdy mohli sednout." Frej ale odmítl. "Kradeš mi čas," uzavřel.

 V KSČ? To jste si spletl, ne?!

Ke konci pořadu došlo konečně i na politickou sféru. Jednoho z diváků zajímala Töpferova komunistická minulost. "Nebyl jsem členem ani Komunistického svazu mládeže ani Komunistické strany. Byl jsem ve stávkovém výboru v roce 1989, v listopadové éře. Tak jestli jste si to nespletl," poučil opět sebevědomý Töpfer posluchače.

Obecně diváky Hydeparku svým vystoupením Töpfer příliš nepřesvědčil. Palec nahoru mu dalo pouze 33 procent diváků. 77 procent z nich ho ohodnotilo negativně.

Tomáš Töpfer je herec, režisér, pedagog, podnikatel a politik. Od roku 2006 je totiž bezpartajním senátorem ve volebním obvodu Praha 4.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…