Vzkaz ODS, TOP 09 i ČSSD: Jste prostitutky

24.05.2013 8:26

Mluvčí studentů protestujících proti koalici v Jihočeském kraji Šimon Heller přirovnává situaci na pražské radnici k prostituci. Ve svém příspěvku na blogu Aktuálně.cz s titulkem "Pražské prostitutky aneb Každý s každým" píše o tom, že strany svým chováním ukázaly, že o Pražany jim vůbec nejde

Vzkaz ODS, TOP 09 i ČSSD: Jste prostitutky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

Když se Heller podívá na situaci v pražském zastupitelstvu, je prý prostituce to první, co ho napadne. "Nejprve spolu obcovala ODS a ČSSD, poté ODS a TOP 09 a nakonec to vypadá na sňatek TOP 09 s ČSSD. Zkrátka každý s každým," píše.

"Dobře si vzpomínám na výrok dnes již bývalého primátora Prahy Bohuslava Svobody, který v Otázkách Václava Moravce hned po volbách tvrdil, že by se Zdeňkem Tůmou z TOP 09 šel i krást koně. V tu dobu již musel tušit, že to sklopí právě se sociálními demokraty. Na celé kauze si tenkrát udělal mediálně pěkné jméno Jiří Dienstbier mladší, který by pravděpodobně raději šel s komunisty," píše Heller.

Kromě toho připomíná slova jihočeského hejtmana Jiřího Zimoly (ČSSD), který po krajských volbách tvrdil, že koalice na jihu Čech není s TOP 09 reálná kvůli tomu, že TOP 09 je vládní stranou a prosazuje asociální reformy.

Koho volit?

Nyní prý všechny "obcující" strany ukázaly, že jim o Pražany nejde, jinak si nedokáže vysvětlit podobnou "komedii". Podle Hellera to dnes vypadá, že otěže drží TOP 09 a v touze po moci je ochotná udělat cokoli.

"Jsem však přesvědčen, že 'lehké' řešení všech tří zmíněných stran je bude v příštích volbách stát hodně voličů. Koho má volit pravicově zaměřený volič, když zde pravicová strana není, a ta která to o sobě tvrdí, se spojí s levicí? A koho má volit levicově zaměřený občan, když nechce volit totalitní a zločineckou stranu ani partaj, která je ochotna se s takovou stranou spojit?" ptá se aktivista.

Heller ale proto na závěr varuje, že tato situace nahrává stranám, které slibují jednoduchá řešení. "To mělo v historii často fatální následky," podotýká.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

"K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

21:05 "K snídani byla vejce," napsali jste na sociální síti. Sociolog Herzmann ukazuje, co s tím pak provádí politický marketing

ROZHOVOR Marketing může sloužit k boji o moc. Vydatně mu v tom pomáhají moderní technologie. Díky je…